Recept
« Terug naar recepten
Kaas-knoflookbroodjes van pizzadeeg
PT15M
Kaas-knoflookbroodjes van pizzadeeg
Op Culy.nl vond ik het recept voor deze heerlijke knoflookbroodjes. Heel
gemakkelijk te maken met een rol of blikje pizzadeeg.
We hebben deze lekkere broodjes bij tomatensoep gegeten, maar als je ze iets kleiner maakt zijn ze ook heerlijk als hapje bij de borrel.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
144 kCal energie
5 Gram eiwit
8 Gram vet
12 Gram koolhydraten
5 Gram eiwit
8 Gram vet
12 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Culy.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaas-knoflookbroodjes van pizzadeeg te bereiden
- Verwarm je oven op 180 graden.
- Smelt de boter in een pannetje op een lagewarmtebron.
- Hak de knoflook en peterselie fijn.
- Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoekige lap van bijna een centimeter dik. Snijd er tien stroken van, elk ongeveer 15 centimeter lang.
- Meng de knoflook en peterselie door de gesmolten boter en bestrijk hiermee het deeg. Kruid met zwarte peper uit de molen en een (dun) laagje geraspte Pecorino. Druk de kaas iets aan en maak knopen van de stroken deeg. Doe dit voorzichtig en pas op dat je niet aan de uiteinden trekt, hierdoor wordt het deeg slap en dun. Leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk eventueel met de resterende knoflookboter.
- Bak de broodjes in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Je kunt de broodjes natuurlijk ook met geraspte belegen kaas vullen. Kleinere gevormde broodjes zijn heerlijk bij de borrel.