KookJij

Kaas-tonijnquiche

Een heerlijk kaas-tonijnquiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: borrelhapjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaas-tonijnquiche te bereiden

Kook de aardappels in 10 minuten gaar.Laat ze uitlekken en stamp ze tot puree.Voeg boter en bloem toe en meng tot een samenhangend deeg.Kneed het aardappeldeeg op een met bloem bestoven werkblad en beleg een quichevorm van 20 centimeter ermee.Prik de bodem in met een vork.Leg er bakpapier op en een blinde vulling en bak de bodem 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.Verhit de olie en bak sjalot,knoflook en paprika zachtjes 5 minuten.Schep ze in de quichevorm.Trek de tonijn in stukjes en verdeel hem met de maïs over de vorm.Roer melk,eieren,gehakte dille en peper en zout door elkaar.Giet het ei-dillemengsel in de quichevorm en strooi de geraspte kaas erover.Bak de quiche 20 minuten in de oven tot de vulling gaar is.Garneer hem met dille en partjes citroen.Serveer hem met gemengde groenten of salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Annet

Annet zegt:
Voor 1ste paasdag gemaakt als brunch gerecht, hij was erg lekker en met vraag naar het recept. Zeker voor herhaling vatbaar