Ik maak dit vaak voor de kids maar ook als lunch.
Als ze afgekoeld zijn dan vind ik het heerlijk om er een plak kaas op te leggen en ze dan in de oven op te warmen en te serveren met een tomatensalade.
Recept
« Terug naar recepten
Kaas uien broodjes gevuld met ham
PT100M
Kaas uien broodjes gevuld met ham
Een heerlijke variant op de standaard uienbroodjes.
Bereiding
Hoe Kaas uien broodjes gevuld met ham te bereiden
- Maak het deeg volgens de verpakking tot het punt van 10 minuten rijzen.
- Verdeel het deeg in 12 bolletjes.
- Dek het af en laat 10 minuten rijzen.
- Rol het deeg uit tot platte lapjes deeg.
- Rol de plakjes ham op en leg ze op de plakjes deeg.
- Vouw het deeg om de ham maar zorg dat de plakjes deeg niet te dik worden (ze rijzen nog).
- Laat afgedekt nog 45 minuten rijzen.
- Bak intussen de uien in roomboter op laag vuur tot ze zacht zijn.
- Als de uien bijna klaar zijn, een scheutje water erbij doen (een bodempje) en het bouillonblokje erover verkruimelen.
- Droog laten koken maar niet bruin laten worden.
- Nu de bolletjes deeg in vorm brengen en de uien en kaas erover verdelen.
- Afbakken in een voorverwarmde oven van 175c tot het deeg lekker krokant is (dit kan je testen door aan de zijkant met een lepel te kloppen,klinkt het hol dan zijn ze gaar).
- Warm serveren maar koud kan ook!
Hermien Valckenborg zegt: