Recept
« Terug naar recepten
Kaasbörek
PT30M
Kaasbörek
Een heerlijk kaasbörek recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaasbörek te bereiden
1 Verwarm de oven op 180° C.
2 Vermeng met de keukenrobot de verkruimelde feta en het ei tot een smeuïge pasta.
3 Voeg er de fijngehakte peterselie en dille aan toe. Schep goed om.
4 Snij het filodeeg in repen van ±25 cm bij 8 cm breed. Leg ze twee per twee op elkaar, leg in het midden een lepeltje van de kaaspasta.
5 Rol ze zo stevig mogelijk op, vouw de zijkanten dicht zodat de vulling er niet uit kan. Bestrijk de pakketjes rondom met gesmolten boter.
6 Leg de kaassigaartjes op een goed ingevette bakplaat. Bak ze in 20 minuten goudbruin in de oven op 180° C.
7 Serveer met een salade van verse, jonge blaadjes (bv. mesclun of spinazie), verse vijgen en (ontpitte) druiven.
2 Vermeng met de keukenrobot de verkruimelde feta en het ei tot een smeuïge pasta.
3 Voeg er de fijngehakte peterselie en dille aan toe. Schep goed om.
4 Snij het filodeeg in repen van ±25 cm bij 8 cm breed. Leg ze twee per twee op elkaar, leg in het midden een lepeltje van de kaaspasta.
5 Rol ze zo stevig mogelijk op, vouw de zijkanten dicht zodat de vulling er niet uit kan. Bestrijk de pakketjes rondom met gesmolten boter.
6 Leg de kaassigaartjes op een goed ingevette bakplaat. Bak ze in 20 minuten goudbruin in de oven op 180° C.
7 Serveer met een salade van verse, jonge blaadjes (bv. mesclun of spinazie), verse vijgen en (ontpitte) druiven.
bobbeltje zegt: