Recept
« Terug naar recepten
Kaaskoekjes
PT60M
Kaaskoekjes
Een heerlijk kaaskoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaaskoekjes te bereiden
Zeef de bloem in een mengkom en wrijf de boter door de bloem tot een kruimige massa. Meng kaas, zout, paprikapoeder, chiliflakes en de helft van het maanzaad erdoor, kneed tot een samenhangend deeg, verpak het in plasticfolie en laat minstens 2 uur in de ijskast rusten. Haal uit de koeling en rol uit tot een lap van ½ cm dun. Verwarm de oven voor op 230°C. Snij in rondjes en leg die op de bakplaat. Bestrooi ze met de rest van het maanzaad en bak de koekjes in 5-7 min lichtbruin. Laat afkoelen en serveer bij de borrel.