KookJij

Kwarkbolletjes met banaan en rozijnen

Lekker voor de Paastafel. Volgens chickslovefood een recept uit "Het Vriezerproof kookboek". Chickslovefood had het recept iets aangepast en ook ik heb het recept een beetje aangepast en dat zie je in de beeschrijving van het recept. Ik heb de bolletjes in een muffinvorm gebakken, maar volgens het officiële recept worden ze op de bakplaat gebakken.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kwarkbolletjes met banaan en rozijnen te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte
  2. Doe de kwark en banaan in een kom en pureer met een staafmixer tot een egaal mengsel.
  3. Meng bloem, bakpoeder, cranberry's of rozijnen, mespunt zout, losgeklopt ei, vanillesuiker en 2 eetlepels olie door het banaan/kwarkmengsel en schep alles goed door elkaar.
  4. Maak 6 kleine bolletjes van het deeg en doe ze in een ingevette en met bloem bestrooide muffinvorm of leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  5. Druk de deegbolletjes iets plat.
  6. Schuif de ovenplaat de oven in en bak de kwarkbolletjes in het midden van de voorverwarmde oven in 15 tot 20 minuten goudbruin.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ga je de bolletjes invriezen, laat ze dan eerst helemaal afkoelen.
VRIEZERTIP: Haal de bolletjes de avond tevoren uit de vriezer en laat op kamertemperatuur ontdooien. Dan heb je een heerlijk ontbijt. Of haal ze al vroeg uit de vriezer dan heb je een lekker tussendoortje later op de dag. De kwarkbolletjes kun je 3 maanden in de vriezer bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst