Recept
« Terug naar recepten
Kaaskoekjes met rauwe ham
PT35M
Kaaskoekjes met rauwe ham
Een heerlijk kaaskoekjes met rauwe ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
36 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Libelle - J. Hollenberg 020213
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaaskoekjes met rauwe ham te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng boter, zout en 200 ml water aan de kook.
Voeg bloem, paprikapoeder, zout en peper toe en roer tot alles is opgenomen.
Laat even op zacht vuur doorkoken en draai het vuur uit.
Schep het deeg in een kom en roer de eieren, geraspte kaas en ham erdoor.
Schep in een spuitzak en spuit koekjes van 2-3 cm breed.
Maak met een natte duim in het midden van elk koekje een deuk.
Bak in 25 minuten goudbruin.
Leg in elke deuk een blokje kaas en bak nog 10 minuten.
Breng boter, zout en 200 ml water aan de kook.
Voeg bloem, paprikapoeder, zout en peper toe en roer tot alles is opgenomen.
Laat even op zacht vuur doorkoken en draai het vuur uit.
Schep het deeg in een kom en roer de eieren, geraspte kaas en ham erdoor.
Schep in een spuitzak en spuit koekjes van 2-3 cm breed.
Maak met een natte duim in het midden van elk koekje een deuk.
Bak in 25 minuten goudbruin.
Leg in elke deuk een blokje kaas en bak nog 10 minuten.