Recept
« Terug naar recepten
Kaaskroketten
PT60M
Kaaskroketten
Een heerlijk kaaskroketten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Katrien Permentier
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaaskroketten te bereiden
Smelt de boter samen met de bloem en roer goed.
Voeg beetje bij beetje de melk en de kippenfond toe.
Roer goed zodat je een mooie saus krijgt, en doe er dan de kaas, wat nootmuskaat en wat citroensap bij.
Meng twee eierdooiers met de room en roer het mengsel door de saus.
Week de gelatine, knijp de blaadjes uit en roer ze door de saus.
Laat goed doorkoken en stort dan uit in een diepe schotel.
Laat afkoelen in de koelkast.
Snijd het deeg in vierkantjes en paneer ze met wat bloem, rest van het eigeel en het broodkruim.
Laat ze even rusten in de koelkast en bak ze dan af in de frituurpan op 200°C.
Serveer met citroen en peterselie.
Voeg beetje bij beetje de melk en de kippenfond toe.
Roer goed zodat je een mooie saus krijgt, en doe er dan de kaas, wat nootmuskaat en wat citroensap bij.
Meng twee eierdooiers met de room en roer het mengsel door de saus.
Week de gelatine, knijp de blaadjes uit en roer ze door de saus.
Laat goed doorkoken en stort dan uit in een diepe schotel.
Laat afkoelen in de koelkast.
Snijd het deeg in vierkantjes en paneer ze met wat bloem, rest van het eigeel en het broodkruim.
Laat ze even rusten in de koelkast en bak ze dan af in de frituurpan op 200°C.
Serveer met citroen en peterselie.