Recept
« Terug naar recepten
Kaasscones met sesamzaad
PT47M
Kaasscones met sesamzaad
Een heerlijk kaasscones met sesamzaad recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
47 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.scones.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaasscones met sesamzaad te bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef meel en zout in een grote kom en kneed met de vingertoppen de stukjes boter erdoor.
Maak een kuiltje in het meel, giet de melk erin en meng alles snet tot een zacht deeg.
Kneed het deeg kort op een met bloem bestoven oppervlak en rol het uit tot een dikte van 2 cm.
Steek met een bebloemd uitsteekvormpje rondjes uit het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat.
Smelt de boter op laag vuur. Voeg kaas, mosterd en sesamzaad toe. Laat de kaas smelten en roer.
Bestrijk elke scone met wat van het kaasmengsel (gebruik hierbij alle vloeistof) en bak ze in 10-12 min goudbruin.
Serveer ze warm met boter.
Maak een kuiltje in het meel, giet de melk erin en meng alles snet tot een zacht deeg.
Kneed het deeg kort op een met bloem bestoven oppervlak en rol het uit tot een dikte van 2 cm.
Steek met een bebloemd uitsteekvormpje rondjes uit het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat.
Smelt de boter op laag vuur. Voeg kaas, mosterd en sesamzaad toe. Laat de kaas smelten en roer.
Bestrijk elke scone met wat van het kaasmengsel (gebruik hierbij alle vloeistof) en bak ze in 10-12 min goudbruin.
Serveer ze warm met boter.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
svermaut zegt:
Ik pretendeer ook echt niet steeds het warm water uit te vinden. Eerlijk is eerlijk, andere waren me succesvol voor. Waarom deze kennis dan niet delen met en beschikbaar stellen aan andere geïnteresseerden?
apu zegt:
svermaut zegt:
PS ik kook alvast zelf zeer graag, veel liever dan dat ik daarna degusteer. Gastvrouw spelen, dat is mijn droom!