KookJij

Kaasscones met sesamzaad

Een heerlijk kaasscones met sesamzaad recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 47 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: www.scones.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaasscones met sesamzaad te bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef meel en zout in een grote kom en kneed met de vingertoppen de stukjes boter erdoor.
Maak een kuiltje in het meel, giet de melk erin en meng alles snet tot een zacht deeg.
Kneed het deeg kort op een met bloem bestoven oppervlak en rol het uit tot een dikte van 2 cm.
Steek met een bebloemd uitsteekvormpje rondjes uit het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat.
Smelt de boter op laag vuur. Voeg kaas, mosterd en sesamzaad toe. Laat de kaas smelten en roer.
Bestrijk elke scone met wat van het kaasmengsel (gebruik hierbij alle vloeistof) en bak ze in 10-12 min goudbruin.
Serveer ze warm met boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

svermaut

svermaut zegt:
Goh, moest ik niet al glimlachen omdat de zon schijnt, dan zou ik nu absoluut een stralende glimlach op mijn gezicht getoverd weten! Dank je - 't Doet echt deugd deze steun te krijgen!
PS ik kook alvast zelf zeer graag, veel liever dan dat ik daarna degusteer. Gastvrouw spelen, dat is mijn droom!
apu

apu zegt:
Precies, zo denk ik ook! Kwam er gister achter dat "fijnproever" zelf niet eens kookt, hij laat het zich voorschotelen en had geen enkel recept op zijn eigen pagina staan, de beste stuurlui staan aan wal he haha, maar die reacties zijn al verwijdert en sinds vanmorgen staan er meen ik 6 recepten op z'n pagina, maar goed, ga gewoon lekker zo door, je zet er altijd heerlijke dingen op!:):):)
svermaut

svermaut zegt:
@apu, tnx voor deze mooie boodschap - eerlijk, ik plaats receptjes,... echt vanuit de beste intentie... Leek me inderdaad een meerwaarde als je (google terzijde gelaten) vele recepten op één vertrouwd formum (in casu KookJij) kon vinden.
Ik pretendeer ook echt niet steeds het warm water uit te vinden. Eerlijk is eerlijk, andere waren me succesvol voor. Waarom deze kennis dan niet delen met en beschikbaar stellen aan andere geïnteresseerden?
apu

apu zegt:
Lijkt me heerlijk, ga dit zeker eens maken en @fijnproever: het is juist fijn dat mensen recepten van andere sites ook hier neer zetten, zo hoef ik niet het hele internet af te zoeken naar lekkere dingen! De bron staat er toch netjes bij vermeld indien mensen de andere recepten ook willen zien?