Recept
« Terug naar recepten
Kaassoep met witloof en ham
PT30M
Kaassoep met witloof en ham
Een heerlijk kaassoep met witloof en ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaassoep met witloof en ham te bereiden
Maak het witloof schoon, verwijder het bittere kroontje. Snij de struikjes in fijne staafjes. Besprenkel ze lichtjes met citroensap. Roerbak 2 à 3 minuten in een nootje boter.
Verwijder de zwoerd en snij de ham in fijne reepjes.
Doe melk in een kookpan met dikke bodem. Verwarm op een zacht vuur, als de melk bijna kookt doe de kaas erbij beetje bij beetje flink roeren tot alles gesmolten is. Niet laten koken. Doe er de helft van de snippers bij en zet heel kort de staafmixer in de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Voeg er de kervel aan toe. Verwarm ze nog heel even op een zacht vuur (niet laten koken!)
Verdeel de hete soep over diepe borden of kommetjes. Werk elke portie af met reepjes ham en geroerbakte witloofsnippers. Serveer goed heet. Lekker met croutons of warme toast.
Verwijder de zwoerd en snij de ham in fijne reepjes.
Doe melk in een kookpan met dikke bodem. Verwarm op een zacht vuur, als de melk bijna kookt doe de kaas erbij beetje bij beetje flink roeren tot alles gesmolten is. Niet laten koken. Doe er de helft van de snippers bij en zet heel kort de staafmixer in de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Voeg er de kervel aan toe. Verwarm ze nog heel even op een zacht vuur (niet laten koken!)
Verdeel de hete soep over diepe borden of kommetjes. Werk elke portie af met reepjes ham en geroerbakte witloofsnippers. Serveer goed heet. Lekker met croutons of warme toast.