KookJij

Kaassoep

Een heerlijk kaassoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaassoep te bereiden

Fruit de uisnippers in de boter tot ze glazig zijn.Roer de bloem erdoor.Giet al roerend de bouillon erbij tot het een dikke gebonden saus is.Roer hierdoor de geraspte wortel en de knoflook.Giet dan al roerend de melk erbij en laat opnieuw aan de kook komen.Dan de kaas erdoor roeren tot ze gesmolten is en afmaken met de wijn.Breng het op smaak met peper en zout en een snufje nootmuskaat.Garneer met wat fijngehakte bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

AnnikaT

AnnikaT zegt:
Aparte soep, maar beslist geen dieet & slank!
joke de ridder

joke de ridder zegt:
Laat het gehakt weg en je hebt een leuke vegetarische soep!wat verse kruiden en voila!:p