Recept
« Terug naar recepten
Kaassoep
PT40M
Kaassoep
Een heerlijk kaassoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaassoep te bereiden
Fruit de uisnippers in de boter tot ze glazig zijn.Roer de bloem erdoor.Giet al roerend de bouillon erbij tot het een dikke gebonden saus is.Roer hierdoor de geraspte wortel en de knoflook.Giet dan al roerend de melk erbij en laat opnieuw aan de kook komen.Dan de kaas erdoor roeren tot ze gesmolten is en afmaken met de wijn.Breng het op smaak met peper en zout en een snufje nootmuskaat.Garneer met wat fijngehakte bieslook.
AnnikaT zegt: