Recept
« Terug naar recepten
Kaassterren
PT80M
Kaassterren
Een heerlijk kaassterren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Libelle - J. Hollenberg 020213
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaassterren te bereiden
Meng geraspte kaas met bloem, karweizaad en zout.
Maal met keukenmachine de boter erdoorheen.
Voeg zoveel water toe dat het een zacht maar niet plakkerig deeg vormt.
Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik.
Steek er met een uitsteekvorm van 5-6 cm sterren uit.
Bestrijk ze met eigeel en bak in 20 minuten goudbruin.
Maal met keukenmachine de boter erdoorheen.
Voeg zoveel water toe dat het een zacht maar niet plakkerig deeg vormt.
Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik.
Steek er met een uitsteekvorm van 5-6 cm sterren uit.
Bestrijk ze met eigeel en bak in 20 minuten goudbruin.