Recept
« Terug naar recepten
Kaastaart met groene asperges
PT30M
Kaastaart met groene asperges
Een heerlijk kaastaart met groene asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
568 kCal energie
22 Gram eiwit
44 Gram vet
21 Gram koolhydraten
22 Gram eiwit
44 Gram vet
21 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jumbo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaastaart met groene asperges te bereiden
Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
Kook intussen de asperges in zo'n 5 minuten beetgaar en smelt de boter.
Leg 1 plak filodeeg in de ovenschaal en bestrijk deze met wat boter.
Leg de rest van de plakken op dezelfde wijze op elkaar in de schaal.
Bestrooi de de bovenste plak met paneermeel.
Bak de bacon in een pan met anti-aanbaklaag in ca. 3 minuten zachtjes knapperig.
Klop de pecorino met de slagroom, eieren en peper los.
Leg de plakjes bacon op de paneerlaag en verdeel de asperges erover.
Giet het eiermengsel hierover uit.
Bak de taart in 20-25 minuten gaar.
Kook intussen de asperges in zo'n 5 minuten beetgaar en smelt de boter.
Leg 1 plak filodeeg in de ovenschaal en bestrijk deze met wat boter.
Leg de rest van de plakken op dezelfde wijze op elkaar in de schaal.
Bestrooi de de bovenste plak met paneermeel.
Bak de bacon in een pan met anti-aanbaklaag in ca. 3 minuten zachtjes knapperig.
Klop de pecorino met de slagroom, eieren en peper los.
Leg de plakjes bacon op de paneerlaag en verdeel de asperges erover.
Giet het eiermengsel hierover uit.
Bak de taart in 20-25 minuten gaar.
Mijn kookverhaal (Yvonne Frencken)
SERVEER KOUD OF WARM
gea zegt: