Recept
« Terug naar recepten
Kaastaart met sinaasappel
PT45M
Kaastaart met sinaasappel
Een heerlijk kaastaart met sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
ilovebaking.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaastaart met sinaasappel te bereiden
Meng de boter en suiker mals met je handen in een ronde kom.
Voeg het ei toe en meng goed.
Zeef de bloem er onder en laat afgedekt op stijven in de koeling minstens 2 uur.
Rol het deeg uit op ongeveer 0,5cm dikte en snij er vierkantjes van.
Verwarm de oven voor op 180°C
Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze goud bruin op 180°C in de oven gedurende 20 à 25 minuten en laat afkoelen.
Verkruimel dan de koekjes en weeg 150 gram af.
Smelt 100gr boter en meng met de verkruimelde koekjes.
Bedek nu de bodem van een spring vorm en laat hard worden in de koelkast.
Klop de eidooiers met 60gr suiker en vanille suiker schuimig ( eventueel met een keukenrobot of met een klopper).
Meng er dan de platte kaas, sinaasappelsap en gelatine poeder onder.
Klop ook de eiwitten met 60g suiker stijf ( in een keukenrobot of met een klopper) en meng voorzichtig onder het mengsel.
Klop ook de room stijf en meng ook voorzichtig met het mengsel.
Giet nu het beslag in de spring vorm en laat minimum 2uur opstijven in de koelkast.
Snij de sinaasappel in partjes en versier de taart ermee samen met enkele blaadjes munt.
Voeg het ei toe en meng goed.
Zeef de bloem er onder en laat afgedekt op stijven in de koeling minstens 2 uur.
Rol het deeg uit op ongeveer 0,5cm dikte en snij er vierkantjes van.
Verwarm de oven voor op 180°C
Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze goud bruin op 180°C in de oven gedurende 20 à 25 minuten en laat afkoelen.
Verkruimel dan de koekjes en weeg 150 gram af.
Smelt 100gr boter en meng met de verkruimelde koekjes.
Bedek nu de bodem van een spring vorm en laat hard worden in de koelkast.
Klop de eidooiers met 60gr suiker en vanille suiker schuimig ( eventueel met een keukenrobot of met een klopper).
Meng er dan de platte kaas, sinaasappelsap en gelatine poeder onder.
Klop ook de eiwitten met 60g suiker stijf ( in een keukenrobot of met een klopper) en meng voorzichtig onder het mengsel.
Klop ook de room stijf en meng ook voorzichtig met het mengsel.
Giet nu het beslag in de spring vorm en laat minimum 2uur opstijven in de koelkast.
Snij de sinaasappel in partjes en versier de taart ermee samen met enkele blaadjes munt.