KookJij

Kababe Koobideh

Een heerlijk kababe koobideh recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 20 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Iran
Keuken: Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kababe Koobideh te bereiden

Voorbereidingstijd:
1 nacht + 30 minuten

Bereidingstijd:
15 minuten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sammy

Sammy zegt:
Wat een uitleg! bedankt, Wouros!
wouros

wouros zegt:
De sumak (Rhus coriaria) is een struik uit de pruikenboomfamilie (Anacardiaceae).
De soort wordt ongeveer 3 meter hoog en heeft geveerde bladeren. De plant is bijna groenblijvend; in elk geval blijven enkele bladeren gedurende de wintermaanden aan de struik zitten. De sumak groeit in het wild op droge, rotsige grond in het Middellandse Zeegebied. De bladeren zijn dik en behaard, donkergroen en getand.
De bloemen zijn groenachtig en vormen rechtopstaande, lange pluimen. De sumak heeft purperbruine, behaarde vruchten, die gemalen als specerij gebruikt worden.
In het Nederlands is sumak bekend als zuurkruid, het smaakt zurig. En omdat het zo mooi rood is wordt het ook wel vaak als decoratie gebruikt, o.a. te koop in Turkse winkels.
Sammy

Sammy zegt:
Hallo Fariba, wat zijn sumak kruiden? ik wil het gaan maken!
fariba

fariba zegt:
Ja, dragon heet het.:D
wouros

wouros zegt:
Je bedoelt dragon, estragon in het Frans?
fariba

fariba zegt:
Soort groenten, in het Nederlands heet het stragon denk ik en in Farsi Talgoen.
wouros

wouros zegt:
Fariba, wat is talgoen?