Recept
« Terug naar recepten
Kababe Koobideh
PT15M
Kababe Koobideh
Een heerlijk kababe koobideh recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fariba khanoomjoon
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
20 kCal energie
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kababe Koobideh te bereiden
Voorbereidingstijd:
1 nacht + 30 minuten
Bereidingstijd:
15 minuten
1 nacht + 30 minuten
Bereidingstijd:
15 minuten
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
De soort wordt ongeveer 3 meter hoog en heeft geveerde bladeren. De plant is bijna groenblijvend; in elk geval blijven enkele bladeren gedurende de wintermaanden aan de struik zitten. De sumak groeit in het wild op droge, rotsige grond in het Middellandse Zeegebied. De bladeren zijn dik en behaard, donkergroen en getand.
De bloemen zijn groenachtig en vormen rechtopstaande, lange pluimen. De sumak heeft purperbruine, behaarde vruchten, die gemalen als specerij gebruikt worden.
In het Nederlands is sumak bekend als zuurkruid, het smaakt zurig. En omdat het zo mooi rood is wordt het ook wel vaak als decoratie gebruikt, o.a. te koop in Turkse winkels.
Sammy zegt: