We vonden dit gerecht erg lekker. Niks mis mee, vis in rode wijn.
Ik heb wel minder wijn en bouillon gebruikt, omdat ik ook minder vis had en ik de hoeveelheid wijn en bouillon erg veel vond. Ik denk dat ik 350 ml wijn en 100 ml bouillon had.
Hierbij aten we " Perfect gebakken aardappels" , recept van Cornelia van Diemen. (klik op foto voor de aardappels ) Ik heb hierbij wel verse takjes tijm en rozemarijn gedaan en ongepelde teentjes knoflook. Ook heerlijk :sneetjes warm stokbrood en een goed glas wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw Bourguignon (opm)
PT70M
Kabeljauw Bourguignon (opm)
Een heerlijk kabeljauw bourguignon (opm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Quick & Tasty : Zeevruchten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw Bourguignon (opm) te bereiden
1. Verhit 1 el olie en 15 gram boter in een niet al te kleine pan. Bak hierin de ui en 50 gram bacon en de gehakte champignons ong. 5 minuten of tot de ui zacht en lichtbruin is.
2. Voeg nu de bloem al roerend toe en bak 1 minuut.
3. De wijn + bouillon + laurierblad + takjes tijm + peper naar smaak toevoegen.Afgedekt 30 minuten op zacht vuur laten koken, wel zo nu en dan roeren. Laat deze saus in de pan tot verder gebruik (van het vuur halen)
4. Ondertussen 1 el olie en 15 gram boter verhitten in een koekenpan en de zilveruitjes 1 minuut hierin verwarmen. Nu de rest van de bacon toevoegen (100 gram) en in 5 minuten wat knapperig bakken. Neem alles uit de koekenpan en zet apart.
5. Bak de vis in dezelfde koekenpan in 2 porties gedurende 1 minuut. Keer de vis regelmatig om alle kanten te bakken. Neem de vis ook uit de pan.
6. De rest van de boter (20 gram) in de koekenpan verhitten en de hele champignons hierin bakken ong 2 a 3 minuten, regelmatig keren.
TOT HIER KUN JE DIT VAN TEVOREN BEREIDEN.
7. De wijn-bouillonsaus snel opwarmen en de zilveruitjes met de bacon hierin 10 minuten op laag vuur laten sudderen.
8. Dan de hele champignons toevoegen en ook heel voorzichtig de visblokjes. Laat het geheel 5 minuten zachtjes warmen en breng op smaak met peper.
9. Garneer vóór het opdienen met de peterselie.
2. Voeg nu de bloem al roerend toe en bak 1 minuut.
3. De wijn + bouillon + laurierblad + takjes tijm + peper naar smaak toevoegen.Afgedekt 30 minuten op zacht vuur laten koken, wel zo nu en dan roeren. Laat deze saus in de pan tot verder gebruik (van het vuur halen)
4. Ondertussen 1 el olie en 15 gram boter verhitten in een koekenpan en de zilveruitjes 1 minuut hierin verwarmen. Nu de rest van de bacon toevoegen (100 gram) en in 5 minuten wat knapperig bakken. Neem alles uit de koekenpan en zet apart.
5. Bak de vis in dezelfde koekenpan in 2 porties gedurende 1 minuut. Keer de vis regelmatig om alle kanten te bakken. Neem de vis ook uit de pan.
6. De rest van de boter (20 gram) in de koekenpan verhitten en de hele champignons hierin bakken ong 2 a 3 minuten, regelmatig keren.
TOT HIER KUN JE DIT VAN TEVOREN BEREIDEN.
7. De wijn-bouillonsaus snel opwarmen en de zilveruitjes met de bacon hierin 10 minuten op laag vuur laten sudderen.
8. Dan de hele champignons toevoegen en ook heel voorzichtig de visblokjes. Laat het geheel 5 minuten zachtjes warmen en breng op smaak met peper.
9. Garneer vóór het opdienen met de peterselie.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mia7 zegt:
Dan moet het wel heel erg lekker zijn ,als jouw man dit recept lekkerste vindt
van de recepten die jij gemaakt hebt :):p:D
mia7 zegt:
Ik ben benieuwd naar het Spaanse recept Flavia.Ik heb het zekers gewaardeerd mijn collega s ook .Een fantastisch recept.Onze waardering :)Ik heb ook nog verschillende receptjes die ik nog wil insturen.Maar deze komen nog :) Jij nog een fijne avond gewenst :);)
flavia zegt:
mia7 zegt:
flavia zegt:
Gr.:p;)