KookJij

Kabeljauw Bourguignon (opm)

Een heerlijk kabeljauw bourguignon (opm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Quick & Tasty : Zeevruchten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw Bourguignon (opm) te bereiden

1. Verhit 1 el olie en 15 gram boter in een niet al te kleine pan. Bak hierin de ui en 50 gram bacon en de gehakte champignons ong. 5 minuten of tot de ui zacht en lichtbruin is.
2. Voeg nu de bloem al roerend toe en bak 1 minuut.
3. De wijn + bouillon + laurierblad + takjes tijm + peper naar smaak toevoegen.Afgedekt 30 minuten op zacht vuur laten koken, wel zo nu en dan roeren. Laat deze saus in de pan tot verder gebruik (van het vuur halen)
4. Ondertussen 1 el olie en 15 gram boter verhitten in een koekenpan en de zilveruitjes 1 minuut hierin verwarmen. Nu de rest van de bacon toevoegen (100 gram) en in 5 minuten wat knapperig bakken. Neem alles uit de koekenpan en zet apart.
5. Bak de vis in dezelfde koekenpan in 2 porties gedurende 1 minuut. Keer de vis regelmatig om alle kanten te bakken. Neem de vis ook uit de pan.
6. De rest van de boter (20 gram) in de koekenpan verhitten en de hele champignons hierin bakken ong 2 a 3 minuten, regelmatig keren.
TOT HIER KUN JE DIT VAN TEVOREN BEREIDEN.
7. De wijn-bouillonsaus snel opwarmen en de zilveruitjes met de bacon hierin 10 minuten op laag vuur laten sudderen.
8. Dan de hele champignons toevoegen en ook heel voorzichtig de visblokjes. Laat het geheel 5 minuten zachtjes warmen en breng op smaak met peper.
9. Garneer vóór het opdienen met de peterselie.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

We vonden dit gerecht erg lekker. Niks mis mee, vis in rode wijn.
Ik heb wel minder wijn en bouillon gebruikt, omdat ik ook minder vis had en ik de hoeveelheid wijn en bouillon erg veel vond. Ik denk dat ik 350 ml wijn en 100 ml bouillon had.
Hierbij aten we " Perfect gebakken aardappels" , recept van Cornelia van Diemen. (klik op foto voor de aardappels ) Ik heb hierbij wel verse takjes tijm en rozemarijn gedaan en ongepelde teentjes knoflook. Ook heerlijk :sneetjes warm stokbrood en een goed glas wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Dat vond hij omdat je de smaken heel zuiver kon proeven.Hij houdt van pikant, maar dat was dit recept niet, dus had ik gedacht dat hij het niet zo lekker zou vinden. Zo zie je maar weer, hé?Ik probeer het van de week op te sturen, mét foto, maar onze kleindochter logeert hier, dus....
Gr.:p;)
mia7

mia7 zegt:
Ben nog iets vergeten :D
Dan moet het wel heel erg lekker zijn ,als jouw man dit recept lekkerste vindt
van de recepten die jij gemaakt hebt :):p:D
mia7

mia7 zegt:
Hallo Flavia ,ik ben even actief bij Chefkok 12.
Ik ben benieuwd naar het Spaanse recept Flavia.Ik heb het zekers gewaardeerd mijn collega s ook .Een fantastisch recept.Onze waardering :)Ik heb ook nog verschillende receptjes die ik nog wil insturen.Maar deze komen nog :) Jij nog een fijne avond gewenst :);)
flavia

flavia zegt:
Hai Mia, tijdje niks van je gehoord. Ja, dit vonden we heel erg lekker.Hier en daar wel bewerkelijk omdat veel dingen apart moeten. Eergisteren een Spaans recept gemaakt, ook vis, en volgens mijn man was dat het lekkerste visrecept dat hij ooit gegeten heeft.Heb ik nog niet ingestuurd.Fijn dat jullie het stoofvlees lekker vinden.(Heb je het ook gewaardeerd?, haha)Ik heb de naam wat veranderd want sommigen konden het niet vinden. Nu als je stoofvlees intypt zul je het wel vinden. Prettig weekend.:);)
mia7

mia7 zegt:
Zalig Flavia, ,...Ziet er heel goed uit .Staat bij mijn favorieten.Ik heb heel veel succes met jouw stoofpotje.Iedereen wil een kopie ,2 hebben het gemaakt en vinden het heerlijk !!! Groetjes Mia:)