Uit de keuken van Jiri's moeder, en altijd smullen geblazen!!
Lekker met rijst, naanbrood en een salade of groente erbij, bv gewokte spinazie. Vergeet het glaasje wijn er niet bij :-)
Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw en gamba's in pikante kerrie-knoflooksaus
PT30M
Kabeljauw en gamba's in pikante kerrie-knoflooksaus
Een heerlijk kabeljauw en gamba's in pikante kerrie-knoflooksaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ons Jiri
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw en gamba's in pikante kerrie-knoflooksaus te bereiden
Kruid de kabeljauw met peper en zout net voor je ze gaat bakken.
Verwarm de boter en de olie en bak de stukken vis om en om even goudbruin aan in een paar minuten (probeer ze heel te houden...) en haal ze uit de pan. Doe de garnalen in de pan en bak ook die even snel aan tot ze verkleuren, haal ook die er weer uit en leg ze bij de vis.
Bak in het achtergebleven vocht de sjalotjes, pepertje, knoflook en kerriepoeder een minuutje al omroerend tot ze geuren gaan afgeven. Let er op dat het niet verbrand, dus op rustig vuur is de beste methode.
Blus het af met de bouillon en de kokosmelk, leg de gekneusde serehstengel erin of roer er de poeder door en breng tegen de kook aan, laat even een minuutje inkoken voor je de vis en garnalen in de ontstane saus doet.
Laat deze ca 8 minuten in de saus stoven, strooi er de fijngesneden kruiden over en deze heerlijke vispan kan op tafel. Eet smakelijk oftewel selamet makan!!
Verwarm de boter en de olie en bak de stukken vis om en om even goudbruin aan in een paar minuten (probeer ze heel te houden...) en haal ze uit de pan. Doe de garnalen in de pan en bak ook die even snel aan tot ze verkleuren, haal ook die er weer uit en leg ze bij de vis.
Bak in het achtergebleven vocht de sjalotjes, pepertje, knoflook en kerriepoeder een minuutje al omroerend tot ze geuren gaan afgeven. Let er op dat het niet verbrand, dus op rustig vuur is de beste methode.
Blus het af met de bouillon en de kokosmelk, leg de gekneusde serehstengel erin of roer er de poeder door en breng tegen de kook aan, laat even een minuutje inkoken voor je de vis en garnalen in de ontstane saus doet.
Laat deze ca 8 minuten in de saus stoven, strooi er de fijngesneden kruiden over en deze heerlijke vispan kan op tafel. Eet smakelijk oftewel selamet makan!!