KookJij

Kabeljauw en prei met Vadouvan

Weer zo'n lekker recept uit onze krant van Herman de Blijker. Vadouvan is een kruidenmengsel van Jonnie Boer en is in de supermarkt verkrijgbaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Herman den Blijker
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw en prei met Vadouvan te bereiden

  1. Preien schoonmaken en het witte deel in stukken snijden ong. 3 tot 4 cm.
  2. Doe de geklaarde boter in de pan en voeg de vadouvan toe en zet het 5 min. op laag vuur.
  3. Voeg de prei en de visbouillon toe en laat dit ong. 10 min op laag vuur stoven met de deksel op de pan.
  4. Haal dan de prei eruit en zeef het vocht en kook in tot 1 dl. (Houd warm onder alu folie)
  5. Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe en draai de pan rustig rond totdat een gebonden saus ontstaat.
  6. Bestrooi de kabeljauwfilets met zwarte peper en zout uit de molen.
  7. Bak ze tot ze gaar zijn (als het visvlees in lamellen uit elkaar valt).
  8. Verdeel de saus over 2 voorverwarmde diepe borden en verdeel de prei erover.
  9. Leg dan de kabeljauwfilet erop.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Wij hebben dit met een doperwtenpuree gegeten.
Met een lekkere rosé.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Kees

Kees zegt:
Echt een heel lekker recept Els, we hebben het nu 2 keer op en het is een blijvertje. Lekkere smaakverhouding qua zout en pit, alles met mate.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt goed, Els! Ik ga maar eens zelf experimenteren met het kruiden mengsel. De bestanddelen er van heb ik in ieder geval in huis ;-)