Wij hebben dit met een doperwtenpuree gegeten.
Met een lekkere rosé.
Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw en prei met Vadouvan
PT30M
Kabeljauw en prei met Vadouvan
Weer zo'n lekker recept uit onze krant van Herman de Blijker. Vadouvan is een kruidenmengsel van Jonnie Boer en is in de supermarkt verkrijgbaar.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Herman den Blijker
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw en prei met Vadouvan te bereiden
- Preien schoonmaken en het witte deel in stukken snijden ong. 3 tot 4 cm.
- Doe de geklaarde boter in de pan en voeg de vadouvan toe en zet het 5 min. op laag vuur.
- Voeg de prei en de visbouillon toe en laat dit ong. 10 min op laag vuur stoven met de deksel op de pan.
- Haal dan de prei eruit en zeef het vocht en kook in tot 1 dl. (Houd warm onder alu folie)
- Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe en draai de pan rustig rond totdat een gebonden saus ontstaat.
- Bestrooi de kabeljauwfilets met zwarte peper en zout uit de molen.
- Bak ze tot ze gaar zijn (als het visvlees in lamellen uit elkaar valt).
- Verdeel de saus over 2 voorverwarmde diepe borden en verdeel de prei erover.
- Leg dan de kabeljauwfilet erop.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Kees zegt: