KookJij

Zuurkoolschotel met appel en gevulde brie

Een leuk en makkelijk recept wat je zeker moet proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kaartje bij Lidl
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolschotel met appel en gevulde brie te bereiden

  1. Kook de zuurkool lekker gaar in zo'n 25 min. Laat uitlekken en kook de aardappelen, maak er puree van met wat boter en melk en roer er de zuurkool door. Maak op smaak met peper en zout.Roer er de hamblokjes doorheen.
  2. De oven voorverwarmen op 180 graden celcius
  3. Was de appel goed en snijd deze in kwarten en daarna in plakjes (niet te dun).
  4. Doe een klont boter in de pan en bak de plakjes appel lekker aan en doe er de appelstroop bij en laat deze smelten tussen de plakjes.(Houd warm maar niet laten verbranden).
  5. Snijd de brie in mooie plakjes.
  6. Doe zuurkoolstamp in de ovenschaal doen en doe er verdeeld de brie op, met de appelplakjes met de stroop.
  7. Zet het in de voorverwarmde oven en laat het nog zo'n 20 mooi bakken tot de brie gesmolten is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Els, fijn om je foto’s terug te zien bij je recepten. Een vraagje met wat is de brie gevuld, ik hoor het wel groetjes Hilde