Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolschotel met appel en gevulde brie
PT60M
Zuurkoolschotel met appel en gevulde brie
Een leuk en makkelijk recept wat je zeker moet proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kaartje bij Lidl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolschotel met appel en gevulde brie te bereiden
- Kook de zuurkool lekker gaar in zo'n 25 min. Laat uitlekken en kook de aardappelen, maak er puree van met wat boter en melk en roer er de zuurkool door. Maak op smaak met peper en zout.Roer er de hamblokjes doorheen.
- De oven voorverwarmen op 180 graden celcius
- Was de appel goed en snijd deze in kwarten en daarna in plakjes (niet te dun).
- Doe een klont boter in de pan en bak de plakjes appel lekker aan en doe er de appelstroop bij en laat deze smelten tussen de plakjes.(Houd warm maar niet laten verbranden).
- Snijd de brie in mooie plakjes.
- Doe zuurkoolstamp in de ovenschaal doen en doe er verdeeld de brie op, met de appelplakjes met de stroop.
- Zet het in de voorverwarmde oven en laat het nog zo'n 20 mooi bakken tot de brie gesmolten is.
Hilde Dumont zegt: