Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met gekonfijte aardappeltjes en mozzarel
PT45M
Kabeljauw met gekonfijte aardappeltjes en mozzarel
Een heerlijk kabeljauw met gekonfijte aardappeltjes en mozzarel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
edah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met gekonfijte aardappeltjes en mozzarel te bereiden
Verwarm de grill.
Stoof de courgetteplakjes kort in een scheutje olijfolie.
Snij de mozzarella in plakjes en vorm 4 torentjes van afwisselend plakjes tomaat, mozzarella, courgette waarbij je de tomaat bestrijkt met groene pesto. Eindig het torentje met een plakje mozzarella; bedruppel de taartjes met olie en kruid met peper en zout.
Verwarm 1 liter zonnebloemolie samen met de look, rozemarijn en salie tot 80°C in een pan met dikke bodem en laat even intrekken. Zeef de olie en verwarm ze nu samen met de aardappeltjes tot 80°C. Laat verder konfijten tot de aardappeltjes gaar zijn; schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier (de olie kun je laten afkoelen en verder gebruiken).
Kruid de vis en bak goudbruin in hete olie.
Besprenkel de trostomaat met olie; kruid met peper en zout en plaats samen met de mozzarellataartjes onder een hete grill tot de kaas gaat smelten.
Verdeel de vis over de voorverwarmde borden; schik er de trostomaatjes bovenop; leg de aardappeltjes bestrooid met wat bieslook en het mozzarellataartje ernaast en serveer onmiddellijk
Stoof de courgetteplakjes kort in een scheutje olijfolie.
Snij de mozzarella in plakjes en vorm 4 torentjes van afwisselend plakjes tomaat, mozzarella, courgette waarbij je de tomaat bestrijkt met groene pesto. Eindig het torentje met een plakje mozzarella; bedruppel de taartjes met olie en kruid met peper en zout.
Verwarm 1 liter zonnebloemolie samen met de look, rozemarijn en salie tot 80°C in een pan met dikke bodem en laat even intrekken. Zeef de olie en verwarm ze nu samen met de aardappeltjes tot 80°C. Laat verder konfijten tot de aardappeltjes gaar zijn; schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier (de olie kun je laten afkoelen en verder gebruiken).
Kruid de vis en bak goudbruin in hete olie.
Besprenkel de trostomaat met olie; kruid met peper en zout en plaats samen met de mozzarellataartjes onder een hete grill tot de kaas gaat smelten.
Verdeel de vis over de voorverwarmde borden; schik er de trostomaatjes bovenop; leg de aardappeltjes bestrooid met wat bieslook en het mozzarellataartje ernaast en serveer onmiddellijk