Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met honingkorst
PT45M
Kabeljauw met honingkorst
Een heerlijk kabeljauw met honingkorst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met honingkorst te bereiden
Bereiding:
Snipper de sjalotten en de knoflook, plisseer de tomaten en snijd deze in kleine stukjes.
Fruit de sjalotjes glazig aan en laat de knoflook en de tijm kort meebakken, voeg de tomaat toe en laat met het deksel op de pan kort stoven, Roer de honing, de sojasaus en het citroensap door het uienmengsel en breng het geheel op smaak met zout en vers gemalen peper.
Laat het geheel kort inkoken.
Leg de kabeljauw in een ingevette ovenschaal, verdeel de honingsaus er over en zet deze gedurende circa 12 min. (afhankelijk van de dikte van de file ) in de op 220 gr.voorverwarmde oven. Schakel de oven uit en laat kort nagaren.
Snipper de sjalotten en de knoflook, plisseer de tomaten en snijd deze in kleine stukjes.
Fruit de sjalotjes glazig aan en laat de knoflook en de tijm kort meebakken, voeg de tomaat toe en laat met het deksel op de pan kort stoven, Roer de honing, de sojasaus en het citroensap door het uienmengsel en breng het geheel op smaak met zout en vers gemalen peper.
Laat het geheel kort inkoken.
Leg de kabeljauw in een ingevette ovenschaal, verdeel de honingsaus er over en zet deze gedurende circa 12 min. (afhankelijk van de dikte van de file ) in de op 220 gr.voorverwarmde oven. Schakel de oven uit en laat kort nagaren.