Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met lente-ui puree en mosterdsaus
PT30M
Kabeljauw met lente-ui puree en mosterdsaus
Een heerlijk kabeljauw met lente-ui puree en mosterdsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met lente-ui puree en mosterdsaus te bereiden
Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 25 min. gaar. Doe de melk samen met de lente-uitjes in een pannetje en warm dit langzaam op.
Verhit het water met het bouillonblokje.Roer de bloem door de slagroom tot een klontvrij papje. Giet dit bij het bouillonwater en roer goed door. Voeg water toe tot je een niet al te dikke saus hebt. Proef om te zien of de saus gekruid moet worden en roer de mosterd er door.
Bestrooi de kabeljauw met grof zeezout en versgemalen peper. Stoom de kabeljauw in 8 tot 10 min. gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de boter tot een puree. Roer hier de melk met lente-ui door en breng op smaak met zout en peper.
Verhit het water met het bouillonblokje.Roer de bloem door de slagroom tot een klontvrij papje. Giet dit bij het bouillonwater en roer goed door. Voeg water toe tot je een niet al te dikke saus hebt. Proef om te zien of de saus gekruid moet worden en roer de mosterd er door.
Bestrooi de kabeljauw met grof zeezout en versgemalen peper. Stoom de kabeljauw in 8 tot 10 min. gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de boter tot een puree. Roer hier de melk met lente-ui door en breng op smaak met zout en peper.