Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met preipolenta
PT45M
Kabeljauw met preipolenta
Een heerlijk kabeljauw met preipolenta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kabeljauw met preipolenta te bereiden
1. Kruid de kabeljauwhuisjes met peper en zout. Snij enkele groene bladeren van de prei, spoel ze en blancheer ze kort in kokend water. Rol de kabeljauwhaasjes in de preibladeren.
2. Maak de lente-uitjes, de sjalotten en 350g prei schoon. Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een pan en doe er de groenten en kikkererwten bij. Giet er de kippenbouillon over en kruid met flink wat zout. Laat de bouillon 2 uur trekken op een zacht vuurtje. Giet door een zeef.
3. Snipper 250g preiwit heel fijn. Stoof het aan in boter. Voeg er het griesmeel aan toe en giet er 7dl bouillon bij. Zet 4 minuten al roerend op het vuur. Kruid eventueel bij met peper.
4. Snij voor de saus een stuk preiwit in ringen. Stoof ze in boter, doe er een scheutje witte wijn of vermout bij en een blaadje laurier. Laat volledig inkoken. Giet er dan de rest van de bouillon bij en laat voor de helft inkoken. Schenk de room erbij, laat warm worden en mix. Giet de saus door een zeef en mix nog even om ze te laten schuimen. Serveer de vispakketjes met een toefje viseitjes, de polenta en de saus.
2. Maak de lente-uitjes, de sjalotten en 350g prei schoon. Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een pan en doe er de groenten en kikkererwten bij. Giet er de kippenbouillon over en kruid met flink wat zout. Laat de bouillon 2 uur trekken op een zacht vuurtje. Giet door een zeef.
3. Snipper 250g preiwit heel fijn. Stoof het aan in boter. Voeg er het griesmeel aan toe en giet er 7dl bouillon bij. Zet 4 minuten al roerend op het vuur. Kruid eventueel bij met peper.
4. Snij voor de saus een stuk preiwit in ringen. Stoof ze in boter, doe er een scheutje witte wijn of vermout bij en een blaadje laurier. Laat volledig inkoken. Giet er dan de rest van de bouillon bij en laat voor de helft inkoken. Schenk de room erbij, laat warm worden en mix. Giet de saus door een zeef en mix nog even om ze te laten schuimen. Serveer de vispakketjes met een toefje viseitjes, de polenta en de saus.