Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw op een bedje van taugé ( zie opm )
PT40M
Kabeljauw op een bedje van taugé ( zie opm )
Een heerlijk kabeljauw op een bedje van taugé ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw op een bedje van taugé ( zie opm ) te bereiden
Gefrituurde prei:
Snij het wit van de prei in stukjes van 6 cm en snij deze in de lengte middendoor. Snij er dan dunne sliertjes van. Was de prei en droog daarna goed.
Doe de prei in kleine beetjes in frituurpan of wok en laat mooi goudbruin frituren. Laat uitdruppen op keukenpapier en strooi er een beetje zout overheen.
Limoensabayon:
Laat 250 gram boter zachtjes smelten en schenk het heldere gedeelte ervan in een bakje.
Doe in een kleine steelpan de eierdooiers, limoensap en visfond met wat peper en zout.
Zet het pannetje in een grote pan(ketel) met water wat tegen de kook aan is en klop het mengsel met een garde tot de eierdooiers gaar zijn (Let op: de dooiers mogen niet koken).
Voeg nu al kloppend druppelsgewijs het heldere gedeelte van de boter toe en bewaar de sabayon op een warme plek.
Bak in boter de stukjes kabeljauw met wat zout en peper goudbruin. Stoof in een pannetje met een beetje water en een klont boter de taugé.
Serveren:
Drapeer de taugé op een warm bord, leg er een stukje kabeljauw op en schenk met een lepel de sabayon om het gerecht heen. Garneer met de gefrituurde prei
Snij het wit van de prei in stukjes van 6 cm en snij deze in de lengte middendoor. Snij er dan dunne sliertjes van. Was de prei en droog daarna goed.
Doe de prei in kleine beetjes in frituurpan of wok en laat mooi goudbruin frituren. Laat uitdruppen op keukenpapier en strooi er een beetje zout overheen.
Limoensabayon:
Laat 250 gram boter zachtjes smelten en schenk het heldere gedeelte ervan in een bakje.
Doe in een kleine steelpan de eierdooiers, limoensap en visfond met wat peper en zout.
Zet het pannetje in een grote pan(ketel) met water wat tegen de kook aan is en klop het mengsel met een garde tot de eierdooiers gaar zijn (Let op: de dooiers mogen niet koken).
Voeg nu al kloppend druppelsgewijs het heldere gedeelte van de boter toe en bewaar de sabayon op een warme plek.
Bak in boter de stukjes kabeljauw met wat zout en peper goudbruin. Stoof in een pannetje met een beetje water en een klont boter de taugé.
Serveren:
Drapeer de taugé op een warm bord, leg er een stukje kabeljauw op en schenk met een lepel de sabayon om het gerecht heen. Garneer met de gefrituurde prei
maria zegt: