KookJij

Kabeljauw op zijn Vlaams

Een heerlijk kabeljauw op zijn vlaams recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: smulweb.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw op zijn Vlaams te bereiden

Boter een ovenschotel in en bestrooi de bodem met zeer fijngesnipperde ui.

Leg er de vis op, peper en zout en overgiet met witte wijn.

Breng op het fornuis vlug aan de kook en schuif de schotel in de voorverwarmde oven (240°C).

Laat 8 minuten garen.

Schep de vis uit de schotel en houd warm in de uitgedoofde oven.

Giet het braadvocht over in een sauspan en laat voor ¼ inkoken.

Doe het paneermeel in de saus en laat al kloppend oplossen.

Laat van het vuur een klontje boter smelten in de saus en voeg de tuinkruiden toe.

Giet de saus over de vis en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

roos winne

roos winne zegt:
Heel lekker!