Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw Ovenschotel
PT60M
Kabeljauw Ovenschotel
Een heerlijk visgerecht met kabeljauw.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw Ovenschotel te bereiden
Oven voorverwarmen op 190 C.
Bloemkool beetgaar koken.
Kabeljauw in blokjes snijden, ui in snippers maken, Paprika in reepjes snijden en de reepjes halveren.
Fruit de ui in olijfolie, niet bruin laten worden. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze mee.
Maak de aardappelpuree.
Voeg de bloemkool toe aan de ui en paprika en bak het een paar minuten mee.
Schep een laagje van het groente mengsel in de ovenschaal. Leg hier de kabeljauwblokjes op. Kruid dit met zout, peper en dille (naar smaak). Doe hier weer een laagje groentemengsel op. Dek het geheel af met de aardappelpuree.
Strooi hier de kaas overheen.
Vervolgens ca. 20 minuten in de oven. Totdat de kaas goudbruin is.
Bloemkool beetgaar koken.
Kabeljauw in blokjes snijden, ui in snippers maken, Paprika in reepjes snijden en de reepjes halveren.
Fruit de ui in olijfolie, niet bruin laten worden. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze mee.
Maak de aardappelpuree.
Voeg de bloemkool toe aan de ui en paprika en bak het een paar minuten mee.
Schep een laagje van het groente mengsel in de ovenschaal. Leg hier de kabeljauwblokjes op. Kruid dit met zout, peper en dille (naar smaak). Doe hier weer een laagje groentemengsel op. Dek het geheel af met de aardappelpuree.
Strooi hier de kaas overheen.
Vervolgens ca. 20 minuten in de oven. Totdat de kaas goudbruin is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jeannine Van Immerseel zegt:
flavia zegt:
Vandaag heb ik dit recept gemaakt. Ik had geen kabeljauw in huis, maar pangasiusfilet. Het was erg lekker en licht.:);)
Sonja Bakker zegt:
r.deridder zegt:
afienleonarda zegt: