Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwfilet met fijne kruidensaus
PT45M
Kabeljauwfilet met fijne kruidensaus
Een heerlijk kabeljauwfilet met fijne kruidensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwfilet met fijne kruidensaus te bereiden
Laat de visbouillon inkoken tot 0,25 dl.
Deze fumet is om de saus op smaak te brengen.
Maak de worteltjes schoon en snij van prei, wortel en selderij een fijne julienne.
Hak het sjalotje fijn en fruit deze licht in weinig boter.
Voeg vervolgens de wortel en selderij toe.
Laat even garen en doe tenslotte de prei erbij.
Breng op smaak met peper en zout.
Was de overige groenten , ontsteel ze en laat ze enkele seconden blancheren.
Zeef ze, knijp het vocht er uit en pureer ze samen met een beetje visfumet in de blender.
Kook de room tot 2/3 in en voeg aan de saus toe.
Breng op smaak met zeezout.
Leg de kabeljauwfilet op een bedje van groenten in een braadslee en leg hierop een plakje spek.
Verwarm braadslee op het vuur en plaats ze vervolgens gedurende 8 min.
in een oven van 200 graden.
Kook intussen de worteltjes beetgaar
Uitserveren:
Dresseer groene saus op de spiegel van een warm bord en leg hierop het groentebedje met vis.
Verwijder eventueel het spek en garneer af met worteltjes.
Deze fumet is om de saus op smaak te brengen.
Maak de worteltjes schoon en snij van prei, wortel en selderij een fijne julienne.
Hak het sjalotje fijn en fruit deze licht in weinig boter.
Voeg vervolgens de wortel en selderij toe.
Laat even garen en doe tenslotte de prei erbij.
Breng op smaak met peper en zout.
Was de overige groenten , ontsteel ze en laat ze enkele seconden blancheren.
Zeef ze, knijp het vocht er uit en pureer ze samen met een beetje visfumet in de blender.
Kook de room tot 2/3 in en voeg aan de saus toe.
Breng op smaak met zeezout.
Leg de kabeljauwfilet op een bedje van groenten in een braadslee en leg hierop een plakje spek.
Verwarm braadslee op het vuur en plaats ze vervolgens gedurende 8 min.
in een oven van 200 graden.
Kook intussen de worteltjes beetgaar
Uitserveren:
Dresseer groene saus op de spiegel van een warm bord en leg hierop het groentebedje met vis.
Verwijder eventueel het spek en garneer af met worteltjes.