Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwfilet met mosterdsaus
PT40M
Kabeljauwfilet met mosterdsaus
Een heerlijk kabeljauwfilet met mosterdsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwfilet met mosterdsaus te bereiden
Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en strijk deze in met boter.
Bestrooi de ontgrate filets lcht met peper en zout en leg op bakplaat.
Leg op elke filet een lokje boter en dek het geheel goed af met aluminiumfolie en zet weg.
Was de spinazie en blancheer deze met aan hangend water en ietwat zout.
Laat goed uitlekken en hak grof.
Stoof deze kort voor het uitserveren op in ietwat boter en breng op smaak met peper en zout.
Bereid de aardappelpuree volgens recept.
Saus:
Voeg mosterd en eigeel samen en vermeng goed met elkaar.
Voeg bij matige hitte "au bain marie" de boter al roerende toe.
Roer er tenslotte de biogarde door evenals de cognac.
Verwarm de saus tot max 65 graden C. en breng op smaak met de basterdsuiker.
Plaats ovenplaat in de oven van 200 graden C. en laat de vis gedurend 4-5 min. gaar worden.
Uitserveren:
Leg kabeljauwfilet op voorverwarmd bord, nappeer met mosterdsaus en garneer af met spinazie, rozet aardappelpuree en strooi hierover ietwat gehakte peterselie
Bestrooi de ontgrate filets lcht met peper en zout en leg op bakplaat.
Leg op elke filet een lokje boter en dek het geheel goed af met aluminiumfolie en zet weg.
Was de spinazie en blancheer deze met aan hangend water en ietwat zout.
Laat goed uitlekken en hak grof.
Stoof deze kort voor het uitserveren op in ietwat boter en breng op smaak met peper en zout.
Bereid de aardappelpuree volgens recept.
Saus:
Voeg mosterd en eigeel samen en vermeng goed met elkaar.
Voeg bij matige hitte "au bain marie" de boter al roerende toe.
Roer er tenslotte de biogarde door evenals de cognac.
Verwarm de saus tot max 65 graden C. en breng op smaak met de basterdsuiker.
Plaats ovenplaat in de oven van 200 graden C. en laat de vis gedurend 4-5 min. gaar worden.
Uitserveren:
Leg kabeljauwfilet op voorverwarmd bord, nappeer met mosterdsaus en garneer af met spinazie, rozet aardappelpuree en strooi hierover ietwat gehakte peterselie