Recept
« Terug naar recepten
kabeljauwgratin met prei
PT45M
kabeljauwgratin met prei
Een heerlijk kabeljauwgratin met prei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Vanessa Derous
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kabeljauwgratin met prei te bereiden
Snij de prei in plakjes, en maak deze schoon. Laat de prei gedurende 10 à 15 min in olie bakken op een matig vuur.
Leg ze daarna in de vuurvaste schotel.
Verwarm de melk lichtjes en voeg de aardappelzetmeel toe, goed mengen.
Laar ongeveer 1 min op een zacht vuur indikken en roer regelmatig, voeg daarna de mosterd en de kerrie toe.
Verwarm de oven op 200 °. Snij de kabeljauw in stukken en leg deze bij de prei. Kruiden met peper en zout, giet de saus over de vis en zet gedurende 20 min in de oven.
Leg ze daarna in de vuurvaste schotel.
Verwarm de melk lichtjes en voeg de aardappelzetmeel toe, goed mengen.
Laar ongeveer 1 min op een zacht vuur indikken en roer regelmatig, voeg daarna de mosterd en de kerrie toe.
Verwarm de oven op 200 °. Snij de kabeljauw in stukken en leg deze bij de prei. Kruiden met peper en zout, giet de saus over de vis en zet gedurende 20 min in de oven.