KookJij

Kabeljauwplakjes, Peterselie-olie en Komkommersla

Een heerlijk kabeljauwplakjes, peterselie-olie en komkommersla recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwplakjes, Peterselie-olie en Komkommersla te bereiden

PETERSELIE-OLIE
""""""""""""""""""""""
*Doe alle ingredienten in de keuken machine en draai hiervan een gladde homogene saus.
###
CARPACCIO
""""""""""""""""
*De halfbevroren vis in dunne plakken snijden (of laat dit doen door een vriendelijke plaatselijke visboer.Dan wel direct in porties verdelen en die met plastic folie beschermen tegen plakken
###
KOMKOMMERSLA
""""""""""""""""""""""""
*Maak een dressing van de geraspte gember,rijstazijn,suiker,olien en peper.
*De komkommer in ½ plakjes snijden en de bosuitjes in dunne schijfjes.Deze 2 "groentes" goed mengen en mixen met de dressing

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
*Leg de kabeljauw-carpaccio op de bordjes
*Druppel daarop een flinke hoeveelheid peterselie olie en strooi dan de roze pepertjes er over.
*Leg een hoopje komkommersla naast de kabeljauw, strooi een paar grove korrels over het geheel en vervolgens de fijngehakte peterselieblaadjes.
NOOT:
Natuurlijk kunnen ook andere vissoorten worden gebruikt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst