De ovenschotel is heel gemakkelijk te maken. Alles gaat direct in de ovenschaal, dus weinig afwas.
Alleen en schaaltje nodig om de eieren met de crème fraîche te kloppen.
Ik heb het recept bijna letterlijk overgenomen alleen de kruiden en de hoeveelheden een beetje aangepast.
Lekker met rijst of aardappelpuree.
Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwschotel met garnalen en Thaise wokgroenten
PT10M
Kabeljauwschotel met garnalen en Thaise wokgroenten
Een gemakkelijk te maken ovenschotel waar je weinig aan hoeft te doen. De kabeljauw (in stukjes) en de garnalen gaan rauw in de ovenschotel, bovenop de helft van de Thaise wokgroenten. Daar bovenop de rest van de groenten met een mengsel van los geklopte eieren en créme fraîche.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Allerhande.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwschotel met garnalen en Thaise wokgroenten te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
- Snijd de kabeljauw in stukjes. Kruid de kabeljauw met zout, peper, gemberpoeder en chilivlokken.
- Leg de helft van de groenten onderin een ovenschaal. Verdeel de kabeljauwfilet en garnalen erover. Verdeel de rest van de groenten hierover.
- Klop de eieren los met de crème fraîche, sojasaus, gembersaus en wat witte peper en zout.
- Verdeel het eiermengsel over de schotel en bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven tot het een goudbruine kleur heeft gekregen.