Recept
« Terug naar recepten
Kadayif = Vogelnest dessert
PT30M
Kadayif = Vogelnest dessert
Een heerlijk kadayif = vogelnest dessert recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kadayif = Vogelnest dessert te bereiden
Haal de helft van de Kadayif uit de verpakking Je haalt de vogelnesten uit elkaar en verdeelt ze op de bakplaat. Vervolgens smelt je de boter.
De helft van de lauwe gesmolten boter giet je over de "de vogelnesten". De gemalen walnoten verdeel je over de Kadayif. De resterende helft van de Kadayif doe je op dezelfde wijze bovenop het geheel en de overige gesmolten boter voeg je toe.
Zorg voor een koude siroop! Wanneer het suiker en de water uitgekookt zijn voeg je de citroensap op de laatste moment toe om karamelisering te voorkomen.
Bak de Kadayif vervolgens op 230 graden C. in het midden van een voorverwarmde oven tot het goudbruin is ongeveer 20 minuten.
De helft van de lauwe gesmolten boter giet je over de "de vogelnesten". De gemalen walnoten verdeel je over de Kadayif. De resterende helft van de Kadayif doe je op dezelfde wijze bovenop het geheel en de overige gesmolten boter voeg je toe.
Zorg voor een koude siroop! Wanneer het suiker en de water uitgekookt zijn voeg je de citroensap op de laatste moment toe om karamelisering te voorkomen.
Bak de Kadayif vervolgens op 230 graden C. in het midden van een voorverwarmde oven tot het goudbruin is ongeveer 20 minuten.
Andries. zegt: