KookJij

Kahluabavarois en sabayon

Een heerlijk kahluabavarois en sabayon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kahluabavarois en sabayon te bereiden

Week de gelatine in ruim koud water en knijp daarna de blaadjes goed uit. Breng de melk met de suiker al roerende aan de kook, neem van het vuur en los de geweekte gelatine al roerende hierin op. Laat de massa afkoelen. Klop de room stijf en spatel deze voorzichtig door de afgekoelde en lobbig geworden gelatinemassa. Voeg likeur toe en roer voorzichtig tot een homogene massa. Verdeel de bavarois over 12 vormpjes. Zet ze één uur in de vriezer en laat verder in de koeling opstijven.

Sabayon:
Klop de room met de helft van de suiker stijf. Klop de eidooiers los met de resterende suiker en sla de eiwitten met een mespuntje (niet meer) zout stijf. Meng de slagroom met de eidooiermassa en spatel de eiwitten erdoor. Meng alles goed door elkaar en voeg de crème de cacao toe. Verdeel de massa in twee delen en voeg aan één deel de cacao toe en roer door elkaar.

Serveren:
Neem 12 borden en schenk hierop de sabayon zonder cacao. Stort in het midden hiervan de bavarois en schenk de sabayon met cacao eroverheen. Garneer verder met chocoladesaus, enkele geroosterde amandelen en chocolade galette.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst