Recept
« Terug naar recepten
Kahluabavarois en sabayon
PT60M
Kahluabavarois en sabayon
Een heerlijk kahluabavarois en sabayon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kahluabavarois en sabayon te bereiden
Week de gelatine in ruim koud water en knijp daarna de blaadjes goed uit. Breng de melk met de suiker al roerende aan de kook, neem van het vuur en los de geweekte gelatine al roerende hierin op. Laat de massa afkoelen. Klop de room stijf en spatel deze voorzichtig door de afgekoelde en lobbig geworden gelatinemassa. Voeg likeur toe en roer voorzichtig tot een homogene massa. Verdeel de bavarois over 12 vormpjes. Zet ze één uur in de vriezer en laat verder in de koeling opstijven.
Sabayon:
Klop de room met de helft van de suiker stijf. Klop de eidooiers los met de resterende suiker en sla de eiwitten met een mespuntje (niet meer) zout stijf. Meng de slagroom met de eidooiermassa en spatel de eiwitten erdoor. Meng alles goed door elkaar en voeg de crème de cacao toe. Verdeel de massa in twee delen en voeg aan één deel de cacao toe en roer door elkaar.
Serveren:
Neem 12 borden en schenk hierop de sabayon zonder cacao. Stort in het midden hiervan de bavarois en schenk de sabayon met cacao eroverheen. Garneer verder met chocoladesaus, enkele geroosterde amandelen en chocolade galette.
Sabayon:
Klop de room met de helft van de suiker stijf. Klop de eidooiers los met de resterende suiker en sla de eiwitten met een mespuntje (niet meer) zout stijf. Meng de slagroom met de eidooiermassa en spatel de eiwitten erdoor. Meng alles goed door elkaar en voeg de crème de cacao toe. Verdeel de massa in twee delen en voeg aan één deel de cacao toe en roer door elkaar.
Serveren:
Neem 12 borden en schenk hierop de sabayon zonder cacao. Stort in het midden hiervan de bavarois en schenk de sabayon met cacao eroverheen. Garneer verder met chocoladesaus, enkele geroosterde amandelen en chocolade galette.