Recept
« Terug naar recepten
Kalfsbrochette met pruimen en spek
PT30M
Kalfsbrochette met pruimen en spek
Een heerlijk kalfsbrochette met pruimen en spek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vleesrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsbrochette met pruimen en spek te bereiden
Snij het vlees in 12 gelijke blokjes. Doe hetzelfde met het spek.
Neem 4 spiesen en steek er achtereenvolgens kalfvlees, pruimen en spek op.
Bak de brochettes rondom goudbruin in olijfolie en boter, half om half. Kruid met Provençaalse kruiden en een beetje zout. Wees voorzichtig met het zout, want het spek zorgt ook al voor een zilte toets.
Zet de brochettes 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Serveer deze heerlijke brochettes met spaghetti, platte peterselie, schilfers parmezaanse kaas en olijfolie.
Neem 4 spiesen en steek er achtereenvolgens kalfvlees, pruimen en spek op.
Bak de brochettes rondom goudbruin in olijfolie en boter, half om half. Kruid met Provençaalse kruiden en een beetje zout. Wees voorzichtig met het zout, want het spek zorgt ook al voor een zilte toets.
Zet de brochettes 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Serveer deze heerlijke brochettes met spaghetti, platte peterselie, schilfers parmezaanse kaas en olijfolie.