Recept
« Terug naar recepten
Kalfsbrochette met sint-jakobsvruchten, laurier en maderasausje
PT25M
Kalfsbrochette met sint-jakobsvruchten, laurier en maderasausje
Een heerlijk kalfsbrochette met sint-jakobsvruchten, laurier en maderasausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsbrochette met sint-jakobsvruchten, laurier en maderasausje te bereiden
Kruid het kalfsvlees met peper en zout. Bak het goudbruin in olijfolie en boter, half om half. Haal het vlees uit de pan.
Kruid de sint-jakobsvruchten met zeezout. Neem vier spiesen en steek achtereenvolgens een stukje kalfsvlees, een sint-jakobsvrucht en een blaadje laurier op de spies. Leg de spiesen in een vuurvaste schotel.
Zet de brochettes in een voorverwarmde oven op 185 °C en bak gedurende vijf minuten.
Bak ondertussen de champignons krokant in olijfolie en kruid met zeezout en Provençaalse kruiden.
Giet de vetstof weg en blus met de madera. Voeg de kalfsfond toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Mix voor het serveren even op met een klontje koude boter en de mosterd.
Serveer met de brochette.
Kruid de sint-jakobsvruchten met zeezout. Neem vier spiesen en steek achtereenvolgens een stukje kalfsvlees, een sint-jakobsvrucht en een blaadje laurier op de spies. Leg de spiesen in een vuurvaste schotel.
Zet de brochettes in een voorverwarmde oven op 185 °C en bak gedurende vijf minuten.
Bak ondertussen de champignons krokant in olijfolie en kruid met zeezout en Provençaalse kruiden.
Giet de vetstof weg en blus met de madera. Voeg de kalfsfond toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Mix voor het serveren even op met een klontje koude boter en de mosterd.
Serveer met de brochette.
liz1 zegt: