Recept
« Terug naar recepten
Kalfsentrecote uit Valencia
PT30M
Kalfsentrecote uit Valencia
Een heerlijk kalfsentrecote uit valencia recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsentrecote uit Valencia te bereiden
Bestrooi de kalfsentrecotes met peper. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snipper deze.
Bereiden:
Verhit de olie en bak de entrecotes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi ze met zout. Neem ze uit de pan en houd ze even warm. Voeg de champignons, ui en geperste knoflook bij het braadvet en bak 2 minuten. Voeg de wijn en tomatenpuree toe en stoof 2 minuten. Roer dan de cacao, saffraan en 1 eetlepel amandelen erdoor. Serveer de saus over de kalfsentrecotes en strooi de rest van de amandelen erover. Lekker met rijst en tomatensalade.
Tip:
Voeg eens 75 g in blokjes gesneden salami aan de saus toe.
Bereiden:
Verhit de olie en bak de entrecotes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi ze met zout. Neem ze uit de pan en houd ze even warm. Voeg de champignons, ui en geperste knoflook bij het braadvet en bak 2 minuten. Voeg de wijn en tomatenpuree toe en stoof 2 minuten. Roer dan de cacao, saffraan en 1 eetlepel amandelen erdoor. Serveer de saus over de kalfsentrecotes en strooi de rest van de amandelen erover. Lekker met rijst en tomatensalade.
Tip:
Voeg eens 75 g in blokjes gesneden salami aan de saus toe.