Typisch Italiaans :
""""""""""""""""""""""""""
1).In vele gerechten vormt ODORI een niet weg te denken onderdeel van de gerechten.
ODORI = klein gesneden uien,knoflook,wortelen,selderij en bladpeterselie in een beetje boter of olie zacht laten worden.Daar begin je mee en dan ga je pas bedenken waar dit een onderdeel van wordt.
2).Vlees wordt dikwijls gebraden in boter en/of olie waarin salieblaadjes voorgebakken zijn.
Recept
« Terug naar recepten
Kalfsfricandeau op z'n Italiaans
PT80M
Kalfsfricandeau op z'n Italiaans
Een heerlijk kalfsfricandeau op z'n italiaans recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsfricandeau op z'n Italiaans te bereiden
*Verhit in een grote braadpan met dikke bodem de boter met de blaadjes salie.Zodra de boter begint te kleuren de salie eruit halen en de ui,knoflook,wortel en selderij zacht laten worden
*In een andere bakpan op hoog vuur in olijfolie hett vlees snel aan alle kanten dichtschroeien
*Het vlees nu in de grote braadpan leggen en toevoegen de
kruidnagels,peterselie,marsala en bouillon.
Op laag vuur met het deksel op de pan het kalfsvlees 45 minuten stoven (wel het vlees een aantal keren draaien).
*Haal het vlees eruit,wikkel in alu folie en laat nagaren op 70 graden Celsius in de oven
*Kook de saus in, pureer , breng op smaak met peper en zout , monteer met klontjes roomboter en geef op de in plakken gesneden kalfsfricandeau
*In een andere bakpan op hoog vuur in olijfolie hett vlees snel aan alle kanten dichtschroeien
*Het vlees nu in de grote braadpan leggen en toevoegen de
kruidnagels,peterselie,marsala en bouillon.
Op laag vuur met het deksel op de pan het kalfsvlees 45 minuten stoven (wel het vlees een aantal keren draaien).
*Haal het vlees eruit,wikkel in alu folie en laat nagaren op 70 graden Celsius in de oven
*Kook de saus in, pureer , breng op smaak met peper en zout , monteer met klontjes roomboter en geef op de in plakken gesneden kalfsfricandeau