Recept
« Terug naar recepten
Kalfsfricansee Marengo
PT90M
Kalfsfricansee Marengo
Een heerlijk kalfsfricansee marengo recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
de bolleken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsfricansee Marengo te bereiden
Bereiding
Bak de kalfsfricassee aan in wat boter, kruid met peper en zout. Voeg daarna de versnipperde sjalotten en de tomatenpuree toe. Laat enkele minuten bakken en bestrooi daarna met de bloem zodat u een roux bekomt. Leng de bereiding aan met de witte wijn en de bouillon (water + blokje). Indien nodig, bijkruiden. Breng dit alles aan de kook en laat 75 minuten sudderen. Af en toe omroeren om aanbakken te voorkomen. Wanneer het vlees bijna gaar is, de in schijfjes gesneden champignons toevoegen. Nog een kwartiertje laten stoven.
Presentatie
Dien op met rijst, gekookte aardappelen of tagliatelle.
Bak de kalfsfricassee aan in wat boter, kruid met peper en zout. Voeg daarna de versnipperde sjalotten en de tomatenpuree toe. Laat enkele minuten bakken en bestrooi daarna met de bloem zodat u een roux bekomt. Leng de bereiding aan met de witte wijn en de bouillon (water + blokje). Indien nodig, bijkruiden. Breng dit alles aan de kook en laat 75 minuten sudderen. Af en toe omroeren om aanbakken te voorkomen. Wanneer het vlees bijna gaar is, de in schijfjes gesneden champignons toevoegen. Nog een kwartiertje laten stoven.
Presentatie
Dien op met rijst, gekookte aardappelen of tagliatelle.
jos van winghem zegt:
Dank U