Recept
« Terug naar recepten
Kalfshaas met gemarineerde sinaasappel-mosterdsaus
PT60M
Kalfshaas met gemarineerde sinaasappel-mosterdsaus
Een heerlijk kalfshaas met gemarineerde sinaasappel-mosterdsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ger houben
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfshaas met gemarineerde sinaasappel-mosterdsaus te bereiden
* schil de asperges en kook ze af volgens bijgeleverde receptuur.
* bestrooi de kalfsbiefstukjes met peper en zout.
* bak de kalfsbiefstukjes rondom aan in bruisende roomboter.
* haal de kalfsbiefstukjes uit de pan als het vlees nog rood is en leg ze op een rooster.
* blus de bakboter vervolgens af met de witte wijn en de jus de veau.
* laat de saus inkoken op dikte en maak op smaak met peper en zout.
* passeer de saus af door een fijne zeef.
* sla de slagroom half op (yoghurtdikte) en zet deze koud.
Doorgeven
* schuif de kalfsbiefstukjes in een voorverwarmde oven van ± 130 graden gedurende 20 minuten.
* maak de asperges warm in het kookvocht.
* maak de saus warm.
* neem de kalfsbiefstukjes uit de oven en dresseer deze op een warm bord.
* neem de asperges uit de pan en dep deze even droog op een doek.
* leg de asperges vervolgens voor het kalfsvlees.
* voeg de mosterd aan de saus toe.
* spatel voor het doorgeven de room door de saus zodat er een marmereffect ontstaat.
* nappeer het vlees met de saus en garneer af met een takje peterselie.
* bestrooi de kalfsbiefstukjes met peper en zout.
* bak de kalfsbiefstukjes rondom aan in bruisende roomboter.
* haal de kalfsbiefstukjes uit de pan als het vlees nog rood is en leg ze op een rooster.
* blus de bakboter vervolgens af met de witte wijn en de jus de veau.
* laat de saus inkoken op dikte en maak op smaak met peper en zout.
* passeer de saus af door een fijne zeef.
* sla de slagroom half op (yoghurtdikte) en zet deze koud.
Doorgeven
* schuif de kalfsbiefstukjes in een voorverwarmde oven van ± 130 graden gedurende 20 minuten.
* maak de asperges warm in het kookvocht.
* maak de saus warm.
* neem de kalfsbiefstukjes uit de oven en dresseer deze op een warm bord.
* neem de asperges uit de pan en dep deze even droog op een doek.
* leg de asperges vervolgens voor het kalfsvlees.
* voeg de mosterd aan de saus toe.
* spatel voor het doorgeven de room door de saus zodat er een marmereffect ontstaat.
* nappeer het vlees met de saus en garneer af met een takje peterselie.