Recept
« Terug naar recepten
Kalfskotelet met Maredsous
PT60M
Kalfskotelet met Maredsous
Een heerlijk kalfskotelet met maredsous recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
de bolleken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfskotelet met Maredsous te bereiden
De oven op 200 graden voorverwarmen. De look pellen en persen, de ui fijnsnijden. Het vlees bedekken met de look en kruiden met zout en peper.
Bereiding
De boter smelten in een ovenschotel en daarin de ui lichtjes fruiten. De ui uit de ovenschotel halen en apart houden. In dezelfde boter de kalfskoteletten bakken tot ze goudbruin zijn. Ze dan bedekken met de ui en er vervolgens de gepelde en ontpitte tomaten en de rode wijn bijvoegen. Een deksel op de schotel leggen en ongeveer 40 minuten in de oven laten bakken. Dan de grill van de oven aansteken, het deksel van de ovenschaal nemen, op elk stuk vlees een plakje kaas leggen en de schotel onder de grill schuiven tot de kaas mooi gebruind is.
Bereiding
De boter smelten in een ovenschotel en daarin de ui lichtjes fruiten. De ui uit de ovenschotel halen en apart houden. In dezelfde boter de kalfskoteletten bakken tot ze goudbruin zijn. Ze dan bedekken met de ui en er vervolgens de gepelde en ontpitte tomaten en de rode wijn bijvoegen. Een deksel op de schotel leggen en ongeveer 40 minuten in de oven laten bakken. Dan de grill van de oven aansteken, het deksel van de ovenschaal nemen, op elk stuk vlees een plakje kaas leggen en de schotel onder de grill schuiven tot de kaas mooi gebruind is.