Recept
« Terug naar recepten
Kalfsoester met een mosterdnotenkorstje
PT25M
Kalfsoester met een mosterdnotenkorstje
Een heerlijk kalfsoester met een mosterdnotenkorstje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
42
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsoester met een mosterdnotenkorstje te bereiden
Laat de kalfsoesters op kamertemperatuur komen. Bestrooi ze met zout. Hak de hazelnoten tot grove kruimels. Roer in een kom de verkruimelde noten, de mosterd, de peterselie, de bieslook en het paneermeel door elkaar. Verhit de boter en olie in een koekenpan. Temper de hittebron en bak de kalfsoesters 3 min per kant. Bak het vlees net gaar. Schep het uit de pan en dek toe met aluminiumfolie om het warm te houden. Giet het braadvocht bij het notenmengsel en roer het door elkaar. Besmeer elke kalfsoester met een laagje van dit mengsel. Leg de kalfsoester in een vuurvaste schaal en plaats deze onder de ovengrill. Grill het notenkorstje 1 min. Dien het vlees meteen op.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Frans Lievens zegt:
Sylvia Kornet zegt:
Angelique zegt: