KookJij

Kalfsribstuk met tijm op puree

Een heerlijk kalfsribstuk met tijm op puree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Bert Allers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsribstuk met tijm op puree te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Kook de aardappels tot ze gaar zijn.
Giet ze af, pureer ze en voeg de olijfolie, kappertjes en 1 el van de knoflookpuree toe.
Meng alles goed door elkaar, breng de puree op smaak met zout en peper en zet apart.
Verwarm dan 2 el olie in een koekenpan en laat hieriin het kalfsvlees aan beide zijden dichtrschroeien in ongeveer 5 minuten.
Haal vervolgens het vlees uit de pan en leg het op een rooster in een ovenschaal.
Wrijf het kalfsvless in met 1 el knoflookpuree en 1 el tijmblaadjes en breng het op smaak met zout en peper.
Schenk de helft van de wijn en de bouillon in de ovenschaal.
Rooster het kalfsvlees 20 min. in de oven, of totdat het naar smaak is.
Wikkel het dan in folie en laat het vlees 10 min. rusten.
Voeg intussen de resterende bouillon, wijn en tijm bij het braadvocht uit de ovenschaal en kook dit 5 minuten op een matig vuur, totdat het vocht tot eenderde is ingekookt.
Serveer het kalfsvlees op een bedje van aardappelpuree met het ingedikte braadvocht, gegarneerd met salieblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst