Recept
« Terug naar recepten
Kalfsrolletje gevuld met asperges, kaas en ham
PT50M
Kalfsrolletje gevuld met asperges, kaas en ham
Een heerlijk kalfsrolletje gevuld met asperges, kaas en ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsrolletje gevuld met asperges, kaas en ham te bereiden
1. Schil de asperges. Verwijder het zeer harde uiteinde. Snijd de bovenste delen (met puntjes) op de rol-lengte van het vlees. Kook eerst deze bovenstukken gaar naar eigen wens in gezouten water. Neem de stukken uit het kookwater en laat afkoelen en uitlekken op een reine theedoek. Snijd de overige asperges in kleine delen en laat deze in hetzelfde kookwater door en door garen.
2. Beleg elk stukje kalfsvlees met een stuk ham, een 1/2 snede kaas en wat aspergepunten. Rol het vlees op en zet het rolletje vast met een prikker of twee stukjes keukentouw.
3. Giet de gare aspergestukken af en mix ze tot mousse. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel een lepeltje room toe. Snijd de rest van de ham in fijne reepjes. Snijd ook de rest van de aspergetoppen wat kleiner. Hak het bosje bieslook (hoeveelheid naar smaak) zeer fijn. Meng alles doorheen de mousse. De mousse hoeft niet warm geserveerd te worden.
4. Bak de kalfsrolletjes kort en hevig om en om tot mooi bruin in wat boter en olie. Maak met het aanbaksel een braadjussaus (maar dat is een ander recept). Laat niet te lang bakken, kalfsvlees mag best wat rozig blijven.
5. Serveer met wat gekookte aardappeltjes.
2. Beleg elk stukje kalfsvlees met een stuk ham, een 1/2 snede kaas en wat aspergepunten. Rol het vlees op en zet het rolletje vast met een prikker of twee stukjes keukentouw.
3. Giet de gare aspergestukken af en mix ze tot mousse. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel een lepeltje room toe. Snijd de rest van de ham in fijne reepjes. Snijd ook de rest van de aspergetoppen wat kleiner. Hak het bosje bieslook (hoeveelheid naar smaak) zeer fijn. Meng alles doorheen de mousse. De mousse hoeft niet warm geserveerd te worden.
4. Bak de kalfsrolletjes kort en hevig om en om tot mooi bruin in wat boter en olie. Maak met het aanbaksel een braadjussaus (maar dat is een ander recept). Laat niet te lang bakken, kalfsvlees mag best wat rozig blijven.
5. Serveer met wat gekookte aardappeltjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
willydelcart zegt:
Welke updates heb ik gehad...
Anna zegt:
Ik ga het nog eens bespreken met onze technische man. Zelf ben ik er ook wel benieuwd naar. Dit is eigenlijk nooit voorgekomen op KookJij;)