Recept
« Terug naar recepten
Kalfsrolletjes met mozzarella en ham
PT45M
Kalfsrolletjes met mozzarella en ham
Een heerlijk kalfsrolletjes met mozzarella en ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsrolletjes met mozzarella en ham te bereiden
1. Leg de kalfslapjes tussen twee vellen plastic folie en sla ze nog eens extra plat met een houten hamertje of een breed spatelmes.
2. Laat de mozzarella goed uitlekken, snij 'm in kwartjes. Haal de zwoerd van de ham.
3. Kruid de kalflapjes met peper en zout. Leg op elk plakje vlees een plak ham, een kwartje kaas en een zongedroogd tomaatje. Rol stevig op en steek vast met een houten prikker.
4. Leg de rolletjes naast elkaar in een lichtjes ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie. Zet ze 25 minuten in de oven op 180°C.
5. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maal ze eventueel grof. Bestrooi de warme rolletjes met de geroosterde pijnboompitten. Leg er wat rucola bij en serveer meteen.
2. Laat de mozzarella goed uitlekken, snij 'm in kwartjes. Haal de zwoerd van de ham.
3. Kruid de kalflapjes met peper en zout. Leg op elk plakje vlees een plak ham, een kwartje kaas en een zongedroogd tomaatje. Rol stevig op en steek vast met een houten prikker.
4. Leg de rolletjes naast elkaar in een lichtjes ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie. Zet ze 25 minuten in de oven op 180°C.
5. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maal ze eventueel grof. Bestrooi de warme rolletjes met de geroosterde pijnboompitten. Leg er wat rucola bij en serveer meteen.