KookJij

Kalfswang met Appelsien

Kalfswang is - naarmate het kalf ouder wordt - een stukje vles dat bestaat uit werkspieren,dwz vlees dat veel tijd in beslagneemt om te garen
Recept van:
Bereidingstijd: 195 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfswang met Appelsien te bereiden

*Bak in een grote pan met dikke bodem het kalfsvlees rondom mooi bruin en leg dan het vlees even apart uit de pan.
*Fruit dan de uien,knoflook en lombok zodanig aan dat de uien glazig zijn geworden.
*Voeg dan de poeder-kruiden toe en sjuffel even tot de kruiden hun geur echt gaan afgeven.
*Blus vervolgens de inhoud van de pan af met de kalfsfond,2 eetlepels azijn en 2 eetlepels sinaasappellikeur.
Doe het vlees hierbij in en breng aan de kook.
*Het vuur mag nu lager en hrt geheel mag nu gedurende twee uur zachtjes gaar stoven.
*Ondertussen kunnen de schillen van 2 siaasappels worden geraspt voor de zeste en kunnen alle sinaasappels zodanig worden geschild dat de partjes zo tussen de vliezen weggesneden kunnen worden.Vang het vocht op en verwijder de pitjes.
*Na twee uur sudderen het vlees er uit halen en in alu-folie
pakken en warm houden in een oven op 55 graden Celsius.
*De inhoud van de pan wordt nu ingekookt tot 1/3 deel over is en dan gaat het opgevangen sap,de rest van de azijn
en de rest van de sinaasappelliqueur er in
*We koken dit weer in tot op 1/3 deel over is en voegen dan toe de rasp en de partjes sinaasappel.
*Ook dit houden we warm (55 - 75 graden)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*OPDIENEN : We geven hierbij aardappelpurée,kastanje-
purée,rode kool,stoofpeertjes,gestoofde prei,gestoofde
witlof,spruitjes,enz.
*********************
We drinken hierbij een fruitige rode wijn,bv een Beaujolais Cru

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst