*OPDIENEN : We geven hierbij aardappelpurée,kastanje-
purée,rode kool,stoofpeertjes,gestoofde prei,gestoofde
witlof,spruitjes,enz.
*********************
We drinken hierbij een fruitige rode wijn,bv een Beaujolais Cru
Recept
« Terug naar recepten
Kalfswang met Appelsien
PT195M
Kalfswang met Appelsien
Kalfswang is - naarmate het kalf ouder wordt - een stukje vles dat bestaat uit werkspieren,dwz vlees dat veel tijd in beslagneemt om te garen
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
195 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfswang met Appelsien te bereiden
*Bak in een grote pan met dikke bodem het kalfsvlees rondom mooi bruin en leg dan het vlees even apart uit de pan.
*Fruit dan de uien,knoflook en lombok zodanig aan dat de uien glazig zijn geworden.
*Voeg dan de poeder-kruiden toe en sjuffel even tot de kruiden hun geur echt gaan afgeven.
*Blus vervolgens de inhoud van de pan af met de kalfsfond,2 eetlepels azijn en 2 eetlepels sinaasappellikeur.
Doe het vlees hierbij in en breng aan de kook.
*Het vuur mag nu lager en hrt geheel mag nu gedurende twee uur zachtjes gaar stoven.
*Ondertussen kunnen de schillen van 2 siaasappels worden geraspt voor de zeste en kunnen alle sinaasappels zodanig worden geschild dat de partjes zo tussen de vliezen weggesneden kunnen worden.Vang het vocht op en verwijder de pitjes.
*Na twee uur sudderen het vlees er uit halen en in alu-folie
pakken en warm houden in een oven op 55 graden Celsius.
*De inhoud van de pan wordt nu ingekookt tot 1/3 deel over is en dan gaat het opgevangen sap,de rest van de azijn
en de rest van de sinaasappelliqueur er in
*We koken dit weer in tot op 1/3 deel over is en voegen dan toe de rasp en de partjes sinaasappel.
*Ook dit houden we warm (55 - 75 graden)
*Fruit dan de uien,knoflook en lombok zodanig aan dat de uien glazig zijn geworden.
*Voeg dan de poeder-kruiden toe en sjuffel even tot de kruiden hun geur echt gaan afgeven.
*Blus vervolgens de inhoud van de pan af met de kalfsfond,2 eetlepels azijn en 2 eetlepels sinaasappellikeur.
Doe het vlees hierbij in en breng aan de kook.
*Het vuur mag nu lager en hrt geheel mag nu gedurende twee uur zachtjes gaar stoven.
*Ondertussen kunnen de schillen van 2 siaasappels worden geraspt voor de zeste en kunnen alle sinaasappels zodanig worden geschild dat de partjes zo tussen de vliezen weggesneden kunnen worden.Vang het vocht op en verwijder de pitjes.
*Na twee uur sudderen het vlees er uit halen en in alu-folie
pakken en warm houden in een oven op 55 graden Celsius.
*De inhoud van de pan wordt nu ingekookt tot 1/3 deel over is en dan gaat het opgevangen sap,de rest van de azijn
en de rest van de sinaasappelliqueur er in
*We koken dit weer in tot op 1/3 deel over is en voegen dan toe de rasp en de partjes sinaasappel.
*Ook dit houden we warm (55 - 75 graden)