KookJij

Varkenshaas met mango en perfect geroosterde aardappeltjes van Petra.

Bij het sorteren van de boekenkast kwam ik een oude gele ringband tegen waar ik in lang vervogen tijden recepten om ooit nog eens te maken recepten ontdekte. bij het doorspitten kwam ik enkele leuke recepten tegen. Haasje uit de vriezer en een mango op de fruitschaal, die om verwerking vroeg. Een feestje samen met de perfecte aardappeltjes van Petra.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Verzamelde recepten
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaas met mango en perfect geroosterde aardappeltjes van Petra. te bereiden

  1. Verhit de roomboter en bak de varkenshaas om en om naar believen gaar of rosé.
  2. Haal ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie in de oven ( 60- 70 ) graden.
  3. Fruit de ui enkele minuten in het overgebleven vet van de haas. 
  4. Voeg de gedroogde abrikozen en de mangostukjes toe en bak al omscheppend 3 minuten.
  5. Voeg de azijn en de bouillon toe , breng aan de kook en laat het vocht verdampen.
  6. Schep de bosui erdoor .
  7. Snij de varkenshaas in plakken en serveer de "chutney "op de haas. 
  8. Lekker met groente naar keuze en  friet of de geroosterde aardappeltjes van Petra.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Heerlijk gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Dag Els, heel fijn om te horen, dat het gesmaakt heeft. Fijne Paasdagen , groetjes Lidy.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hallo Lidy, gister dit gerecht gegeten en het is herhaling vatbaar. Heerlijk!!. Gr. Els
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Els, dankjewel voor je reactie. Fijne paasdagen en ik ben benieuwd naar jouw bevindingen.
De geroosterde aardappeltjes van Petra zijn ontzettend lekker. Groetjes Lidy.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hallo Lidy, zo'n heerlijk gerecht gaat het worden hier. Zit nog te denken wat het wordt met Pasen dus dit wordt het. Fijne dagen , groetjes Els