Recept
« Terug naar recepten
Kalfszwezerik met tomatensaus
PT45M
Kalfszwezerik met tomatensaus
Een heerlijk kalfszwezerik met tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfszwezerik met tomatensaus te bereiden
Zwezerik:
Spoel de zwezerik goed af en zet hem daarna koud op in water met de bouillon blokken.
Laat ca 5 minuten zachtjes koken.
Neem uit het vocht en laat afkoelen.
Zorg dat de zwezerik van vliezen is ontdaan.
Daarna in 10 mooie plakken snijden en licht kruiden met peper en zout.
Wentel de stukken daarna door de bloem.
Bak ze kort voor het uitserveren in wat boter mooi bruin en knapperig.
Tomatensaus:
Pel de tomaten door ze enkele seconden in kokend water te dompelen en daarna in koud water af te schrikken.
Verwijder het zaad (uit de tomaten) en laat ze gaar sudderen in olijfolie met knoflook, suiker zout, peper en de fijn gesneden basilicum en dragon.
Laat het kookvocht verdampen totdat er een dikke moes ontstaat.
Spoel de zwezerik goed af en zet hem daarna koud op in water met de bouillon blokken.
Laat ca 5 minuten zachtjes koken.
Neem uit het vocht en laat afkoelen.
Zorg dat de zwezerik van vliezen is ontdaan.
Daarna in 10 mooie plakken snijden en licht kruiden met peper en zout.
Wentel de stukken daarna door de bloem.
Bak ze kort voor het uitserveren in wat boter mooi bruin en knapperig.
Tomatensaus:
Pel de tomaten door ze enkele seconden in kokend water te dompelen en daarna in koud water af te schrikken.
Verwijder het zaad (uit de tomaten) en laat ze gaar sudderen in olijfolie met knoflook, suiker zout, peper en de fijn gesneden basilicum en dragon.
Laat het kookvocht verdampen totdat er een dikke moes ontstaat.