Je kunt dit gerecht alleen of in combinatie met andere gerechten bij de rijst opdienen.
Het beste kun je bij dit soort gerechten thee of bier drinken.
Mocht je toch wijn willen, neem dan een Riesling of gewurztraminer die niet al te droog zijn of een rosé.
Recept
« Terug naar recepten
Kalio Daging Padang
PT240M
Kalio Daging Padang
Dit gerecht lijkt veel op de Rendang Smoor. Het wordt gemaakt van rundvlees (daging sapi) en een pedisse
kokosmelksubstantie.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalio Daging Padang te bereiden
1).Doe alle ingredienten voor de bumbu in de keukenblender en draai daarvan een gladde homogene pasta.
2).Verhit de rijste olie in de grote pan en fruit daarin aan de bumbu.Op een goed moment gaat de bumbu enorm aromatisch ruiken en dat is het moment om het vlees toe te voegen. Het vlees al omscheppend aanbraden tot het aan alle kanten bruinig is geworden.
3).Voeg nu alle resterende ingredienten toe en breng het geheel roerend aan de kook.
4).Zet het vuur laag en laat het geheel net zo lang inkoken tot zowat alle vloeistof is verdwenen. Controleer of er zout bij moet (Wij doen dat thuis niet omdat er bij de rijst die wij eten wel iets zoutigs tussen zit. Bovendien eten wij thuis zoutarm)
5).Vlak voor het opdienen de bonen door het gerecht roeren en opdienen bij de rijst.
2).Verhit de rijste olie in de grote pan en fruit daarin aan de bumbu.Op een goed moment gaat de bumbu enorm aromatisch ruiken en dat is het moment om het vlees toe te voegen. Het vlees al omscheppend aanbraden tot het aan alle kanten bruinig is geworden.
3).Voeg nu alle resterende ingredienten toe en breng het geheel roerend aan de kook.
4).Zet het vuur laag en laat het geheel net zo lang inkoken tot zowat alle vloeistof is verdwenen. Controleer of er zout bij moet (Wij doen dat thuis niet omdat er bij de rijst die wij eten wel iets zoutigs tussen zit. Bovendien eten wij thuis zoutarm)
5).Vlak voor het opdienen de bonen door het gerecht roeren en opdienen bij de rijst.
Jan A van der Hoeden zegt:
Ik had onder "3 eetlepels tomatenconcentraat" drie sterretjes gezet om aan te geven dat daar de ingredienten voor de bumbu eindigden. Maar tot mijn spijt kan dat software matig kennelijk niet. Sorry.
DUS: Alles voor "vlees" hoort tot de bumbu.
Jan A.