Recept
« Terug naar recepten
Kalkoen gestoofd met amandelen (Escaldums)
PT50M
Kalkoen gestoofd met amandelen (Escaldums)
Een heerlijk kalkoen gestoofd met amandelen (escaldums) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Culinaria España 1999
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoen gestoofd met amandelen (Escaldums) te bereiden
De kalkoenfilets in stukken snijden (niet al te klein)
De olijfolie in de braadpan verhitten en de kalkoenstukken rondom dichtschroeien. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
Dan ui en knoflook in de olie fruiten en dan de amandelen erdoor roeren en even kort meebakken.
Dan toevoegen: laurierblad + witte wijn+ bouillon + tomaten. Goed mengen.
Nu gaat het vlees weer in de pan en naar smaak zout en peper.
Deksel op de pan en op middelhoog vuur ± 30 minuten of tot het vlees gaar is, laten sudderen, zo nu en dan omroeren.
De olijfolie in de braadpan verhitten en de kalkoenstukken rondom dichtschroeien. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
Dan ui en knoflook in de olie fruiten en dan de amandelen erdoor roeren en even kort meebakken.
Dan toevoegen: laurierblad + witte wijn+ bouillon + tomaten. Goed mengen.
Nu gaat het vlees weer in de pan en naar smaak zout en peper.
Deksel op de pan en op middelhoog vuur ± 30 minuten of tot het vlees gaar is, laten sudderen, zo nu en dan omroeren.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Geef er ook brood bij voor de saus.