Recept
« Terug naar recepten
Kalkoen met parmaham
PT30M
Kalkoen met parmaham
Een heerlijk kalkoen met parmaham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
www.smulweb recept van bettyvanwijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoen met parmaham te bereiden
-Leg de kalkoenfilets tussen huishoudfolie en sla ze met een deegroller of koekenpan iets platter.
-Huishoudfolie verwijderen en de filets doorsnijden in 2 stukken.
-Kruiden met peper en zout en in de hete olijfolie kort dichtschroeien (2 min. per kant).
-Verdeel de filets in een ruime ovenschaal naast elkaar.
-Leg op ieder stukje 2 blaadjes basilicum.
-Snijd de Parmaham in stukjes en strooi over de filets.
-Bestrooi met de kaas.
-Breng de wijn (of bouillon) aan de kook en schenk bij de filets in de ovenschaal.
-De schaal afdekken met aluminiumfolie en 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 190°C zetten.
-De folie verwijderen en afbakken tot de kaas goudbruin is.
-Huishoudfolie verwijderen en de filets doorsnijden in 2 stukken.
-Kruiden met peper en zout en in de hete olijfolie kort dichtschroeien (2 min. per kant).
-Verdeel de filets in een ruime ovenschaal naast elkaar.
-Leg op ieder stukje 2 blaadjes basilicum.
-Snijd de Parmaham in stukjes en strooi over de filets.
-Bestrooi met de kaas.
-Breng de wijn (of bouillon) aan de kook en schenk bij de filets in de ovenschaal.
-De schaal afdekken met aluminiumfolie en 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 190°C zetten.
-De folie verwijderen en afbakken tot de kaas goudbruin is.